Allianz : Κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2003 10:53

ΚΕΡΔΗ για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο εμφάνισε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, από πλευράς ασφαλίστρων, Allianz AG, καθώς αυξήθηκαν τα έσοδά της από τον τομέα ασφαλίσεων ακίνητης περιουσίας και ζημιών.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 372 εκατ. ευρώ (438 εκατ. δολ.) το τρίτο τρίμηνο έναντι ζημίας 2,5 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι το τρίτο τρίμηνο τα κέρδη της Allianz θα ανήρχοντο σε 377 εκατ. ευρώ.

Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας, ευνοήθηκε από τις τιμές για την κάλυψη ζημιών ακίνητης περιουσίας, οι οποίες αυξήθηκαν από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, εξ αιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων στις ΗΠΑ. Η Allianz, η οποία πριν από δύο χρόνια εξαγόρασε την Dresdner Bank AG αντί 20 δισ. δολ. προκειμένου να πουλήσει ασφαλιστικά προϊόντα δια μέσου των 865 υποκαταστημάτων της τράπεζας, καταβάλλει ακόμη μεγάλες προσπάθειες να αντιστρέψει της συνθήκες λειτουργίας της στην τραπεζική αγορά.

«Αυτήν τη στιγμή οι τομείς των ζημιών και της ασφάλισης ακίνητης περιουσίας είναι οι κυριότεροι της εταιρείας», ανέφερε ο Ralf Dibbern, αναλυτής στην M.M. Warburg, στο Αμβούργο, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, συμπληρώνοντας : «Η Dresdner παραμένει ακόμη πληγή». Ο Dibbern κατατάσσει τις μετοχές της Allianz στο «buy».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα