Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2003 14:08
UPD:14:14

ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για την αμερικανική οικονομία είναι στραμμένη και σήμερα η προσοχή των επενδυτών στη Wall Street, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα σχετικά με τη δυναμική της ανάκαμψης.

Πιο αναλυτικά, στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) θα ανακοινωθεί ο δείκτης τιμών παραγωγού Οκτωβρίου, ο οποίος εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 0,2% έναντι αύξησης 0,3% το Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα θα δοθούν στη δημοσιότητα και οι λιανικές πωλήσεις Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, αυτές αυξήθηκαν κατά 0,1% έναντι μείωσης κατά 0,2% το Σεπτέμβριο.

Στις 16:15 θα ανακοινωθεί η βιομηχανική παραγωγή Οκτωβρίου, η οποία αναμένεται να σημειώσει αύξηση κατά 0,4%, ενώ στις 16:45 θα δημοσιοποιηθούν τα προκαταρκτικά στοιχεία του πανεπιστημίου Μίσιγκαν για το καταναλωτικό κλίμα το μήνα Νοέμβριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο παραπάνω δείκτης διαμορφώθηκε στις 91,5 μονάδες έναντι 89,6 μονάδων τον Οκτώβριο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης, στις 16:00, η ομιλία του προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ, Αλαν Γκρίνσπαν, σε συνεδρίαση του Διεθνούς Φόρουμ Ερευνών για τη νομισματική πολιτική, παρουσία του Οτμαρ Ισινγκ, μέλους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη για το εμπορικό έλλειμμα και την ανεργία επανέφεραν στο προσκήνιο τον προβληματισμό σχετικά με τη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας ασκώντας πιέσεις τόσο στις μετοχικές τιμές στη Wall Street όσο και στο δολάριο.

Αντιθέτως, ενθαρρυντικά ήταν για μία ακόμη φορά τα νέα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων. Η κατασκευάστρια εταιρεία προσωπικών Η/Υ Dell ανακοίνωσε μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 21% στο τρίτο τρίμηνο υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/11/14/844666.htm .

Στις 13:51 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν οριακή πτώση κατά 4 και 2,5 μονάδες.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης εξακολουθούν να επικρατούν ανοδικές τάσεις χάρη στο έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές φαρμακοβιομηχανιών.

Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,1785 δολάρια.

Στην αγορά του Λονδίνου, η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου σημειώνει άνοδο κατά 0,17% και βρίσκεται στα 29,35 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα