Αεροσκάφη από την Airbus αγοράζει η Qantas

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2003 10:47

Σε συμφωνία για την αγορά αεροσκαφών μονής σειράς θέσεων για πρώτη φορά στα χρονικά, προχώρησε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας, Qantas Airways Ltd., με την Airbus SAS, αυξάνοντας την απόσταση της ευρωπαϊκής κατασκευάστριας αεροσκαφών μπροστά από την Boeing Co., με μία παραγγελία ύψους τουλάχιστον 1,2 δισ. δολ. σύμφωνα με πληροφορίες.

Η Qantas, η οποία έχει πει ότι χρειάζεται τουλάχιστον 23 αεροσκάφη για τη νέα αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους έως το 2005, διάλεξε τα Airbus A320 αντί των Boeing 737-800. Εάν η Airbus προμηθεύσει την Qantas με τα αεροσκάφη αυτά, η παραγγελία θα φθάσει τουλάχιστον τα 52 εκατ. δολ. για κάθε αεροσκάφος, σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο της κατασκευάστριας αεροσκαφών.

«Φοβάμαι ότι δεν μπορώ να επιβεβαιώσω την παραγγελία της Qantas», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Airbus, Rod Mahoney, συμπληρώνοντας : «Δεν έχουμε λάβει καμμιά έγγραφη γνωστοποίηση για τη διαδικασία».

Ο εκπρόσωπος της Qantas, Michael Sharp, θα αποφασίσει για την παραγγελία, μετά τη σχετική υπόδειξη που θα λάβει από τη διοίκηση, τα μέλη της οποίας θα συνεδριάσουν αυτήν ή την άλλη εβδομάδα, συμπλήρωσε ο Sharp, ο οποίος αρνήθηκε να προσθέσει ο,τιδήποτε άλλο.

«Η Qantas δεν έχει αποφασίσει ακόμη», είπε με τη σειρά του ο εκπρόσωπος της Boeing, Ken Morton.

Η αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας σχεδιάζει να αγοράσει αεροσκάφη για τη νέα της εταιρεία, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας της χώρας, στο οποίο δεν αναφέρονται οι πηγές των πληροφοριών.

Οι μετοχές της Qantas υποχωρούσαν κατά 1,2% ή τέσσερα σεντς, φθάνοντας στα 3,38 δολ. Αυστραλίας η μία στη διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο του Σύδνεϋ. Οι μετοχές της European Aeronautic, Defence and Space Co., η οποία κατέχει το 80% των μετοχών της Airbus κέρδισαν 82 σεντς φέτος, έναντι αύξησης 20% των μετοχών της Boeing.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα