Τάσεις ανάκαμψης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2003 10:37
UPD:10:39

ΤΑΣΕΙΣ ανάκαμψης εμφανίζουν κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Στην αφύπνιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος συμβάλλουν τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν σήμερα κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες καθώς και ο περιορισμός των απωλειών στη Wall Street προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 4.362,9 μονάδες αυξημένος κατά 0,6%, στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI στις 5.306,9 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,61% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.701,3 μονάδες με κέρδη 0,7%.

Λόγω τεχνικού προβλήματος του Euronext η τιμή ανοίγματος του γαλλικού δείκτη CAC 40 δεν έχει γίνει γνωστή.

Η μετοχή της Vodafone ενισχύεται κατά 2,2%. Η βρετανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ζημίες της στο πρώτο οικονομικό της εξάμηνο περιορίστηκαν στα 4,25 δισεκ. λίρες, από 4,34 δισεκ. λίρες στο αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα. Η μείωση αυτή ήταν μεγαλύτερη από εκείνη που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η Vodafone γνωστοποίησε παράλληλα ότι θα αυξήσει κατά 20% το μέρισμα που θα διανείμει στους μετόχους της και πως θα προβεί σε επαναγορά ιδίων μετοχών αξίας 2,5 δισεκ. λιρών σε διάστημα ενός έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα