Κένυα : Σε κατάσταση συναγερμού οι δυνάμεις ασφαλείας

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2003 11:33

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, τέθηκαν σήμερα οι δυνάμεις ασφαλείας στην Κένυα, μετά την προειδοποίηση του State Department και των υπηρεσιών του ΟΗΕ, για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις αυτοκτονίας ενάντια σε δύο ξενοδοχεία στο Ναϊρόμπι.

«Δεν παίρνουμε κανένα ρίσκο. Με ενισχυμένη την ασφάλεια οποιοσδήποτε έχει την πρόθεση να εξαπολύσει επιθέσεις δεν θα το κάνει εύκολα», τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τσαρλς Κόσγκι.

«Εχουμε ενισχύσει την ασφάλεια παντού ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνουν επιθέσεις. Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε», πρόσθεσε.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί από το πρωΐ γύρω από όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα της Κένυας. «Δύο σημαντικές διπλωματικές αποστολές, έλαβαν αξιόπιστες πληροφορίες για το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ναϊρόμπι σήμερα το πρωΐ, σε δύο μεγάλα ξενοδοχεία, το Stanley και το Hilton», ανακοίνωσε χθες η υπηρεσία ασφαλείας του ΟΗΕ στο Ναϊρόμπι, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Το State Department, προειδοποίησε επίσης χθες τους Αμερικανούς πολίτες στην Κένυα, για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις «τις επόμενες ημέρες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα