Μικρή άνοδος στη Σοφοκλέους

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2003 11:46
UPD:12:01

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν από την αρχή της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους με το αγοραστικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στο χώρο της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών ενισχύεται αυτή την ώρα (11:36) κατά 0,33% και βρίσκεται στις 2.187,88 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 38,2 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων 1,56 εκατ. ευρώ αφορούν σε μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 96 ενισχύονται, 85 υποχωρούν και 78 παραμένουν σταθερές.

Ο τίτλος του ΟΤΕ ενισχύεται κατά 1,54% έχοντας διαμορφωθεί στα 10,52 ευρώ. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ν», το δ.σ. του Οργανισμού αναμένεται να συζητήσει κατά τη σημερινή του συνεδρίαση την έξοδο του Οργανισμού από τους διεθνείς δορυφορικούς οργανισμούς Inmarsat και Eutelsat. Ο ΟΤΕ σχεδιάζει επίσης την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Cosmofon κατά 56 εκατ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι επενδύσεις της εταιρείας.

Η Cosmofon, εταιρεία η οποία ανήκει στον Οργανισμό και η διοίκησή της έχει ανατεθεί στην Cosmote, κατέχει τη δεύτερη άδεια κινητής τηλεφωνίας στην ΠΓΔΜ. Ξεκίνησε την εμπορική της λειτουργία τον Ιούλιο και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου είχε εγγράψει περί τους 50.000 συνδρομητές.

Ανοδο άνω του 1% σημειώνουν επίσης οι τίτλοι της Εθνικής και της Ιntracom.

Aντιθέτως, πτώση 1,69% σημειώνει ο τίτλος της Μότορ Οϊλ, ο οποίος είναι από σήμερα διαπραγματεύσιμος χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα 0,20 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2003.

Η μετοχή της Vodafone-Panafon σημειώνει μικρή άνοδο κατά 0,32%. Ο επενδυτικός οίκος UBS σε έκθεσή του εξέφρασε την εκτίμησή της ότι το προσφερόμενο τίμημα κατά τη δημόσια πρόταση της Vodafone για την εξαγορά της Panafon είναι χαμηλότερο από τη δίκαιη τιμή της μετοχής. Οπως σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου, η τιμή της δημόσιας προσφοράς είναι χαμηλότερη από τη δίκαιη αποτίμηση της Panafon, την οποία έχουν υπολογίσει στα 7,05 ευρώ.

«Μπορεί η τιμή των 6,18 ευρώ ανά μετοχή να είναι αρκετή ώστε να ενθαρρύνει λίγους επενδυτές στο να υποβάλουν προσφορά στην περίπτωση που ανησυχούν μήπως βρεθούν με μετοχές χωρίς εμπορευσιμότητα.

Είναι όμως πιθανό πως πολλοί δεν είναι προετοιμασμένοι να υποβάλουν προσφορά χαμηλότερα από τα 6,50 ευρώ», επισημαίνεται σε έγγραφο της Lehman Brothers προς τους πελάτες της. «Θεωρούμε πως δεν πρόκειται για μια επιτυχημένη προσπάθεια απόσυρσης των μετοχών από το χρηματιστήριο», αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο.

Η μετοχή της Γενικής Τράπεζας σημειώνει άνοδο 0,95% διευρύνοντας τα χθεσινά σημαντικά κέρδη (5,33%). Η μεγάλη άνοδος που σημείωσε χθες αποδόθηκε στην κινητικότητα που σημειώνεται στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ν», οι τρεις υποψήφιοι βρίσκονται σε φάση αποτίμησης των ευρημάτων του due diligence και η αγορά φαίνεται ήδη να αναμένει θετική εξέλιξη στη διαδικασία.

Οι τελικές προσφορές αναμένεται να υποβληθούν γύρω στις 15 Δεκεμβρίου καθώς ο σύμβουλος θα ορίσει καταληκτική ημερομηνία προκειμένου στη συνέχεια, να εξεταστούν από την Rothchild και να περάσουν από το «μικροσκόπιο» της Τράπεζας της Ελλάδος που επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον για το μέλλον της Γενικής.

Τέλος, σημαντικές απώλειες (2,66%) καταγράφει ο τίτλος του ΔΟΛ. Ο πρόεδρος του εκδοτικού οργανισμού κ. Χρήστος Λαμπράκης ανακοίνωσε χθες προς το δ.σ. ότι οι διαπραγματεύσεις με τη γερμανική εταιρεία WAZ αναβάλλονται http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/12/03/851347.htm .



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα