Κερδοφορία για την Porsche χάρη στο Cayenne

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2003 12:03

Αύξηση κερδών κατά 47% μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες του οικονομικού έτους, ανακοίνωσε Porsche. Η εταιρεία προβλέπει επίσης ισχυρότερη κερδοφορία και αύξηση των πωλήσεων για το τρέχον έτος κυρίως χάρη στη μεγάλη επιτυχία του Cayenne, του νέου της μοντέλου SUV (Sports Utility Vehicle).

Κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η Porsche, οι πωλήσεις ανήλθαν στα 1,92 δισ. ευρώ από 1,31 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι πωλήσεις οχημάτων αυξήθηκαν κατά 50% φθάνοντας τα 22.016 αυτοκίνητα.

Τα νέα δεδομένα κάνουν τους υπεύθυνους της εταιρείας πιο αισιόδοξους για τα αποτελέσματα της Porsche στο σύνολο του έτους, ειδικά μετά τους φόβους που είχαν εκφράσει τον περασμένο Σεπτέμβριο για στασιμότητα της κερδοφορίας έπειτα από εννέα συνεχή χρόνια ανάπτυξης.

Η Ρorsche άρχισε την πώληση του Cayenne πριν από περίπου ένα χρόνο με τιμές που κυμαίνονται από 47.600 ευρώ – 100.000 ευρώ. Η ζήτηση για το εν λόγω μοντέλο είναι τόσο μεγάλη που αντιστάθμισε κατά πολύ την πτώση των πωλήσεων των σπορ μοντέλων της εταιρείας, Boxster και 911.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα