ThyssenKrupp AG : Υψηλά κέρδη τη χρήση του 2004

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2003 12:42

ΑΥΞΗΣΗ των κερδών, σε ποσοστό της τάξης του 36%, κατά τη χρήση έως και τον Σεπτέμβριο του 2004, εκτιμά ότι θα εμφανίσει η τρίτη σε μέγεθος βιομηχανία χάλυβα της Ευρώπης, ThyssenKrupp AG, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησής της, αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης για το μέταλλο.

Τα προ φόρων κέρδη, ενδέχεται να αυξηθούν κατά τουλάχιστον ένα δισ. ευρώ (1,2 δισ. δολ.) έναντι 734 εκατ. ευρώ, κατά τη χρήση που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η βιομηχανία έχει σκοπό την επίτευξη του στόχου για προ φόρων κέρδη ύψους 1,5 δισ. ευρώ, όπως είχε αρχικά ανακοινώσει για φέτος, το συντομότερο δυνατόν.

«Προσπαθούμε να φτάσουμε όσο πιο κοντά στον στόχο του ενός δισ. μάρκων το τρέχον έτος», ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας Ekkehard Schulz, σε δήλωσή τους, συμπληρώνοντας : «Με τη βοήθεια της οικονομικής ανάκαμψης και χωρίς μεγάλες διαφορές στο συνάλλαγμα και στην αγορά πρώτων υλών, είναι πιθανόν να υπερβούμε το ένα δισ. μάρκα.

«Η ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη ενδέχεται να αυξήσει τη ζήτηση από πελάτες μας, όπως τη DaimlerChrysler AG και να βοηθήσει στην αύξηση των κερδών της εταιρείας, επεσήμανε η ThyssenKrupp. O Schulz, ο οποίος εισέπραξε 1,4 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, προχωρά στην πώληση περιουσιακών της στοιχείων, με πωλήσεις ύψους επτά εκατ. ευρώ και επεκτείνει τη δραστηριότητα της εταιρείας, στην παραγωγή χαλύβδινων εξαρτημάτων για αυτοκίνητα και ανελκυστήρες, προκειμένου να σιγουρέψει την αύξηση των κερδών της.

Κατά τη χρήση που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 512 εκατ. ευρώ ή 1,01 ευρώ ανά μετοχή, από 216 εκατ. ευρώ ή 42 σεντς ανά μετοχή που ήταν κατά τη χρήση του 2002, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2%, φθάνοντας στα 36,1 δισ. ευρώ και ήταν εντός των προβλέψεων των οικονομικών ανλαυτών. Τα έσοδα ενδέχεται να αυξηθούν σε περίπου 38 δισ. ευρώ φέτος. Οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν κατά 1% φθάνοντας τα 36 δισ. ευρώ. Χωρίς την ισχυροποίηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, οι πωλήσεις και οι παραγγελίες ενδέχεται να αυξηθούν σε ποσοστό της τάξης του 2%, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι μετοχές της κέρδισαν 15 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 15,73 ευρώ και διαπραγματεύθηκαν στα 15,67 ευρώ η μία στις 10:02' π.μ. στη Φραγκφούρτη. Συνολικά, η μετοχή έχει κερδίσει φέτος ποσοστό 46% και είχε την πρώτη επίδοση μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Steel.

Η εταιρεία, σχεδιάζει να αυξήσει το μέρισμα που θα διανείμει στα 50 σεντς ανά μετόχη, έναντι 40 σεντς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα