Zημίες για τον Όμιλο Κεράνης Συμμετοχών Α.Ε. στο εννεάμηνο

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2003 12:41

Πτώση παρουσιάζουν τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου Κεράνης Συμμετοχών Α.Ε. στο εννεάμηνο του 2003 σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε σε 12.750.281,59 ευρώ από 17.870.052,92 ευρώ, ενώ παρουσιάστηκε ζημιά 4.044.169,13 ευρώ σε σχέση με κέρδη 7.830 ευρώ για την ίδια περίοδο του 2002.

Η ζημία αυτή οφείλεται κατά πρώτο λόγο στη μείωση του κύκλου εργασιών του Ομίλου και κατά δεύτερο στο λογισμό αποσβέσεων 1.205.592,5 ευρώ έναντι 149.655,38 ευρώ του 2002. Αναλυτικότερα, η μείωση των εσόδων του Ομίλου οφείλεται κατά πολύ στη μείωση του κύκλου εργασιών της θυγατρικής εταιρείας Καπνοβιομηχανία Κεράνης Α.Β.Ε.Ε..

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, πέραν της γενικότερης πίεσης που δέχεται ο κλάδος και το τσιγάρο ως προϊόν τόσο στις εγχώριες, όσο και στις ξένες αγορές, οι λόγοι στους οποίους οφείλεται η μείωση των πωλήσεων της θυγατρικής καπνοβιομηχανίας είναι αφενός η μείωση της ισοτιμίας του αμερικανικού δολαρίου έναντι του ευρώ, που συρρίκνωσε τα έσοδα της εταιρείας -δεδομένου ότι το σύνολο των εξαγωγών της πληρώνεται σε δολάρια Η.Π.Α.- και αφετέρου η κρίση στο Ιράκ, η οποία δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στις αγορές όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Η εταιρεία προσθέτει ότι πρόβλημα στο ύψος των εξαγωγών της θυγατρικής καπνοβιομηχανίας δημιουργήθηκε επίσης από το πάγωμα των παραγγελιών του σήματος Wild Horse για τις Η.Π.Α., καθώς ο εκεί πελάτης της θυγατρικής καπνοβιομηχανίας αντιμετωπίζει φορολογικά προβλήματα με τις Αρχές, μέχρι τη διευθέτηση των οποίων εμποδίζεται να διαθέτει εισαγόμενα προϊόντα στην αγορά.

Στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι η μέιωση των πωλήσεων αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά από τη διοίκησή της, καθώς ήδη, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, επετεύχθη η εξαγωγή των προϊόντων της σε νέες αγορές (Ρουμανία, Ιράν,Ιράκ, Δυτική Αφρική), ενώ και η πορεία στην εσωτερική αγορά είναι πλέον καλή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα