Μικρή πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2003 13:02
UPD:14:50

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος παραμένοντας ωστόσο σταθερά πάνω από το επίπεδο των 1,2 δολαρίων.

Πιέσεις στο ευρώ άσκησε δημοσίευμα της βρετανικής “Daily Telegraph”, σύμφωνα με το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο περιορισμού των εισροών κεφαλαίων, προκειμένου να ανακοπεί η περαιτέρω άνοδος του ενιαίου νομίσματος. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Ε.Ε. χαρακτήρισε το εν λόγω δημοσίευμα «εντελώς αβάσιμο».

Θετικά επηρεάζει επίσης το δολάριο η εκτίμηση ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει ενδεχομένως και σήμερα την άρση των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/12/04/851543.htm .

Στις 12:40 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε με 1,2068 δολάρια έναντι 1,2112 δολαρίων αργά χθες το βράδυ. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,2102 δολάρια ανά ευρώ.

Σημειώνεται ότι σήμερα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια. Οι αναλυτές δεν αναμένουν μεταβολή στη νομισματική πολιτική των δύο τραπεζών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα