Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2003 07:01
UPD:07:06

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Canon Inc. και της Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd., μετά την έκθεση στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι προστέθηκαν λιγότερες θέσεις εργασίες στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, από ό,τι εκτιμούσε μερίδα οικονομικών αναλυτών.

«Οι τιμές των μετοχών κινούνται από τα κέρδη, τα μερίδια και την αύξηση της απασχόλησης», ανέφερε ο Jan Lee, ο οποίος διαχειρίζεται 33 δισ. δολ. σε μετοχές με την European Financial Group, στη Σιγκαπούρη, συμπληρώνοντας : «Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας, ήταν απογοητευτική».

Ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε κατά 2,3%, φθάνοντας στις 10.140,18 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Στη Σιγκαπούρη ο Straits Times έχανε ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στις 1.717,92, τη στιγμή που ο δείκτης TWSE στην Ταϊβάν σημείωνε απώλειες 0.9%, φθάνοντας στις 5.845,78 μονάδες.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Asia Pacific, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 800 μετοχές εταιρειών στην περιφέρεια, έχανε ποσοστό 1,1%, σημειώνοντας για πρώτη φορά απώλειες, σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200, κέρδιζε ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στις 3.240.10 μονάδες, μετά την άνοδο των μετοχών των μεταλλευτικών εταιρειών, όπως της BHP Billiton και της Rio Tinto Group, καθώς ο χάλυβας, σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση μέσα σε μία εβδομάδα, σε χρονικό διάστημα δύο ετών.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στην περιφέρεια κινούντο πτωτικά, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα και τις Φιλιππίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα