Μικρή άνοδος στη Σοφοκλέους

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2003 11:22

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται από την αρχή της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης και η πλειονότητα των μετοχών στη Σοφοκλέους. Θετικό είναι σήμερα το κλίμα και στις υπόλοιπες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Οι μετοχές των εταιρειών OTE, Intracom και ΟΠΑΠ σημειώνουν άνοδο άνω του 1% η κάθε μία, ενώ αντιθέτως πιέσεις ασκούνται στην Εμπορική και την Cosomte.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης ενισχύεται αυτή την ώρα (11:21) κατά 0,47% έχοντας διαμορφωθεί στις 2.189,03 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών φθάνει τα 12,29 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων περίπου 1,9 εκατ. ευρώ αφορούν στη μεταβίβαση πακέτου 90.000 μετοχών της Alpha Bank στα 21,24 ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 105 σημειώνουν άνοδο, 46 υποχωρούν και 59 παραμένουν αμετάβλητες.

Υπενθυμίζεται ότι αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε την αναστολή διαπραγμάτευσης του τίτλου της «Ευκλείδης», με αφορμή τις δικαστικές εξελίξεις που αφορούν την εισηγμένη εταιρεία και προκειμένου να εξασφαλισθεί η ενημέρωση και προστασία του επενδυτικού κοινού.

Μετά τη δικαστική απόφαση που κρίνει ως άκυρη τη συγχώνευση των εταιρειών Ευκλείδης - ΕΤΕΠ, σήμερα αναμένεται ανάλογη απόφαση για το αν τελικά είναι έγκυρη ή όχι η συγχώνευση δύο άλλων εταιρειών του ομίλου της ΑΕΓΕΚ, της Μέτων με τη Δομικά Εργα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα