Α. Τσοχατζόπουλος: Δεν επιθυμούμε την επιβολή μέτρων αστυνομικού χαρακτήρα στην αγορά

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2003 14:59
UPD:15:01

Η ανάδειξη φαινομένων καταχρηστικής λειτουργίας επιχειρήσεων στην αγορά και η πάταξη της αισχροκέρδειας θα είναι το τελευταίο «όπλα» στην προσπάθεια του υπουργείου Ανάπτυξης για τη διασφάλιση της σταθερότητας τιμών στην αγορά. Επιδίωξη είναι οι διαφανείς πληροφορίες, η ισχυροποίηση του καταναλωτικού κινήματος και η διαμόρφωση πλαισίου σταθερού διαλόγου μεταξύ της πολιτείας, των καταναλωτών και των επιχειρήσεων για τη διαμόρφωση πολιτικής σταθερότητας.

Τα παραπάνω επισήμανε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης ¶κης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε την πρώτη συνάντηση φόρουμ καταναλωτών στις 12 και 13 Δεκεμβρίου με το οποίο εγκαινιάζεται ένας διαρκής θεσμός διαλόγου πολιτείας καταναλωτών και παραγωγικών τάξεων.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των τιμών ο υπουργός τόνισε ότι η αγορά κινείται τους τελευταίους μήνες ομαλά, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις μέσα στις γιορτές και ανεξάρτητα από τις επιμέρους αποκλίσεις η γενική διαπίστωση είναι ότι θα επιτευχθεί η σταθεροποίηση στο τέλος της χρονιάς.

Ο υπουργός επισήμανε ότι στην εκτίμηση για σταθεροποίηση δεν περιλαμβάνεται η παράμετρος των καιρικών φαινομένων που συχνά επηρεάζουν τις τιμές.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος υπογράμμισε ότι δεν επιθυμεί την επιβολή μέτρων αστυνομικού χαρακτήρα στην αγορά αλλά επειδή το κράτος είναι ρυθμιστής στη λειτουργία των αγορών θα επιδιώξει να επιτύχει τη σταθεροποίηση με γραφειοκρατικές αποφάσεις αλλά και πολιτικά μέτρα.

Ο υφυπουργός Κίμων Κουλούρης επεσήμανε ότι εξετάζεται ακόμα και η κοινοποίηση ονομάτων επιχειρήσεων που αισχροκερδούν, ωστόσο ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι «το ξεσκέπασμα συγκεκριμένων φαινομένων αισχροκέρδειας είναι το τελευταίο μέτρο». «Προηγείται ο διάλογος» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα