Οι παραγωγικές τάξεις για τον προϋπολογισμό στην Κ.Ο. της Ν.Δ.

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2003 13:19

Με ομιλίες εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων και των συνδικαλιστών οργανώσεων ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο τον προϋπολογισμό.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με τον προηγούμενο και τους παλαιότερους, αλλά πρόσθεσε ότι υπολείπεται των κοινωνικών αναγκών και προσδοκιών.

Ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνουν γεναίες αυξήσεις για το 2004 για να προχωρήσει η πραγματική σύγκλιση και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να υποστηρίξει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, σημείωσε πως ο προϋπολογισμός είναι συνέχεια των προηγούμενων και κρύβει την πραγματική κατάσταση στην οικονομία, εκφράζοντας τις διαφωνίες του με την κυβερνητική πολιτική και κατηγορώντας την κυβέρνηση για αθέτηση υπεσχημένων προς τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, σημείωσε ότι είναι αρνητικό ότι δεν μειώθηκαν οι δημόσιες δαπάνες και έκανε λόγο για φορολογική επιδρομή εναντίον των επιχειρήσεων. Πέρασε, είπε ο κ. Κυριακόπουλος, η εποχή για υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Ο πρόεδρος των εμπόρων κ. Αρμενάκης επέκρινε την κυβέρνηση και ζήτησε φορολογική επανάσταση για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την απαλλαγή του κράτους απο υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν καλύτερα οι ιδιώτες.

Κριτική στον προϋπολογισμό άσκησαν ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΕΒΕ.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται με ομιλίες των εισηγητών της Νέας Δημοκρατίας για τον προϋπολογισμό και θα ολοκληρωθεί με την εισήγηση του Κώστα Καραμανλή.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα