Χορήγηση πιστοποιήσεων σε αναλυτές

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2003 13:01
UPD:13:05

Μια καινοτόμος προσπάθεια στο χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης ξεκίνησε από την «Τραπεζική Ανάπτυξη και Έρευνα Α.Ε.» (ΣΤΕΠ) – θυγατρική εταιρία επιμόρφωσης της Εμπορικής Τράπεζας – σε συνεργασία με το «Securities Institute» (SI) του Λονδίνου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η δημιουργία του πρώτου κέντρου στην Ελλάδα για την προετοιμασία και παροχή επαγγελματικών πιστοποιήσεων σε χρηματοοικονομικούς αναλυτές σχετικά με δραστηριότητες του χρηματοοικονομικού τομέα, αναγνωρισμένων από την Αγγλική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (F.S.A.).Η απόκτηση της Πιστοποίησης στο Investment Management – CertIMTM, αποτελεί το πρώτο βήμα της συνεργασίας αυτής. Το CertIMTM καλύπτει τις ακόλουθες δραστηριότητες στο χώρο του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού τομέα:· Διαχείριση επενδύσεων

· Συμβουλές ή / και πράξεις διαχείριση χαρτοφυλακίου μετοχών και παραγώγων

· Διαχείριση επενδύσεων καινοτομικών κεφαλαίων (Venture Capital)

· Επενδυτικές συμβουλές σχετικές με χρηματοοικονομική διαχείριση επιχειρήσεων (Corporate Finance)

· Συμβουλές για ανάληψη τοποθέτησης και διαχείρισης κεφαλαίων

Το SI ιδρύθηκε το 1992 με την υποστήριξη του “Financial Services Authority”, της ”Bank of England”, του “London Stock Exchange” και του “London International Financial Futures and Options Exchange” (LIFFE).

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο ευρέως αναγνωρισμένο επαγγελματικό οργανισμό στη Μ. Βρετανία, είναι ο κύριος εξεταστικός οργανισμός του χρηματοοικονομικού χώρου. Τα πιστοποιητικά που παρέχει καλύπτουν ένα πολύ ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων του χρηματοοικονομικού τομέα και αποτελούν σημείο αναφοράς για εξεύρεση εργασίας και για επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα