Τσοχατζόπουλος: Ανακάμπτει η ελληνική τουριστική αγορά

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2002 20:16
UPD:22:03

Σημαντική βελτίωση παρουσιάζεται στην ελληνική τουριστική αγορά από τις αρχές του έτους, έναντι της μειωμένης ζήτησης το πρώτο διάστημα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, γεγονός που σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλο θα εξασφαλίσει για την Ελλάδα μια τουριστική χρονιά τουλάχιστον στα επίπεδα της προηγούμενης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσοχατζόπουλο, η ειδική Επιτροπή που ανέλαβε να εκτιμήσει τις ζημιές στον ελληνικό τουρισμό από την 11η Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Για την ξενοδοχειακή αγορά της Αττικής, το θαλάσσιο και τον συνεδριακό τουρισμό, προβλέπεται δυσμενέστερη επιβάρυνση, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αρση επενδυτικών αντικινήτρων

Προωθούνται μια σειρά από νομοθετικές αλλαγές που στοχεύουν στην κατάργηση των αντικινήτρων για τουριστικές επενδύσεις, και επιδιώκουν την απλοποίηση των υφισταμένων διαδικασιών αδειοδότησης είτε αφορούν τον ΕΟΤ, είτε το ΥΠΕΧΩΔΕ είτε άλλη υπηρεσία. Στο πλαίσιο της τριετούς τουριστικής πολιτικής 2002 - 2004 βασικό στόχο αποτελεί η επίτευξη της μέγιστης προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό. Από την πλευρά του υπουργείου για τη χρηματοδότηση της διαφήμισης θα διατεθούν φέτος 10,6 δισ. δρχ. Το υπουργείο μελετά ειδική προβολή της χώρας στις ΗΠΑ όπου φιλοδοξεί να «κτίσει» εκ νέου την επικοινωνιακή παρουσία της Ελλάδας. Εξάλλου, λαμβάνονται μέτρα εισόδου στην αγορά της Κίνας, όπου ήδη γίνονται επαφές κυρίως λόγω της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008.

Ολυμπιακοί Αγώνες

Ερωτηθείς για την ικανότητα κάλυψης από πλευράς των ξενοδοχείων της Αττικής των αναγκών φιλοξενίας που θα προκύψουν στους Αγώνες του 2004, υποστήριξε ότι έναντι των 16.000 απαιτουμένων δωματίων για την Ολυμπιακή «οικογένεια» έχουν ήδη εξασφαλιστεί 13.000 και υπολείπονται 3.000 δωμάτια προς κάλυψη.

Η κάλυψή τους, είπε, θα επιτευχθεί με δύο τρόπους: Τα νέα ξενοδοχεία που θα δημιουργηθούν, αλλά και την δέσμευση από την πλευρά των ξενοδοχείων που έχουν ήδη διαθέσει ένα συγκεκριμένο αριθμό δωματίων να αυξήσουν τον αριθμό αυτό στο μέγιστο (100%), ενώ με επιπλέον 800 δωμάτια μπορεί να συμβάλει ο δημόσιος τομέας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα