Salomon Smith: O FTSE/ASE 20 θα κλείσει το 2002 με άνοδο 8%

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2002 20:51
UPD:20:58

Η Schroder Salomon Smith Barney, στην ανάλυσή της για την επενδυτική στρατηγική το 2002, επισημαίνει ότι υπάρχουν παράγοντες που λειτουργούν θετικά για την ελληνική αγορά, όπως ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης, η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και τα κίνητρα για τις συγχωνεύσεις.

Από την άλλη, η μείωση της διαφοράς απόδοσης των ελληνικών μετοχών του κλάδου των τηλεπικοινωνιών με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, καθώς και η αποτυχημένη προσπάθεια συγχώνευσης Εθνικής - Alpha δεν συμβάλλουν στη βελτίωση του κλίματος.

Η SSSB εκτιμά ότι η ελληνική αγορά θα ακολουθήσει την τάση των ευρωπαϊκών και προβλέπει ότι ο δείκτης FTSE/ASE 20 των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης θα κλείσει με άνοδο 8% το 2002. Για το πρώτο εξάμηνο, οι αναλυτές του οίκου προτιμούν τις τηλεπικοινωνιακές μετοχές έναντι των τραπεζικών.

Οι μετοχές των εταιρειών 3E, Cosmote, ΟΤΕ, Εθνική, Ιντρακόμ, και Πάναφον, καθώς και τίτλοι των κατασκευαστικών, με πρώτη την Ελληνική Τεχνοδομική, βρίσκονται μεταξύ των κυριότερων επιλογών της SSSB.

Μεταξύ των μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης, ο διεθνής οίκος επιλέγει την Chipita.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα