Θεμελιοδομή: Εως τον Ιούνιο η συγχώνευση με απορρόφηση έξι θυγατρικών

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2002 16:14

Την απόκτηση εργοληπτικού πτυχίου της νέας ανώτατης (7ης) τάξης έχει θέσει ως στόχο η εισηγμένη Θεμελιοδομή ΑΕ.

Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες συγχώνευσης με απορρόφηση έξι εταιρειών: NESTOS A.T.E. (Η’ Τάξης), ΤΕΜΑΚ Α.Ε. (Ζ’ Τάξης), ΕΥΡΟΔΟΜΗ Α.Ε. (Ζ’ Τάξης), Β.ΠΑΓΩΝΗΣ Α.Τ.Ε. (Ζ’ Τάξης), Π.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Ε.Π.Ε. (Στ’ Τάξης) και ΠΡΟΔΟΜΗ Α.Ε. (Στ’ Τάξης).

Η διαδικασία της συγχώνευσης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον ερχόμενο Ιούνιο, όπως είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Οικονόμου.

Ειδικότερα, η εισηγμένη ΝΕΣΤΟΣ Α.Τ.Ε., στην οποία η Θεμελιοδομή συμμετέχει με ποσοστό 37,5%, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης θα διαγραφεί από το ταμπλό του ΧΑΑ. Με τα επιμέρους θέματα που αφορούν τη συγχώνευση θα ασχοληθούν εντός των επόμενων ημερών τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών.

Σε επίπεδο ομίλου τα επιχειρηματικά σχέδια προβλέπουν τη λειτουργία τριών νέων εταιρειών Γ’ Τάξης, που θα είναι θυγατρικές της Θεμελιοδομής και θα αναλαμβάνουν εξειδικευμένα έργα, χαμηλού προϋπολογισμού.

Στον εκτός χώρου κατασκευών, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη στον τομέα της ενέργειας, των ακινήτων και του τουρισμού, αυτό το διάστημα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της κατασκευής και διαχείρισης χώρων στάθμευσης.

Στόχος είναι εντός της επόμενης τριετίας να διαχειρίζεται περίπου 10.000 θέσεις στάθμευσης. Το 2001 η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών 25 δισ. δρχ. έναντι 23 δισ. το 2000.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα