Απώλειες στη Wall Street

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2002 18:18

Εξανεμίστηκαν τα αρχικά κέρδη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παρά τα θετικά νέα από το χώρο της οικονομίας και τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα διαφόρων εταιρειών.

Αυτή την ώρα ο Dow Jones βρίσκεται στις 9.781,12 μονάδες μειωμένος κατά 0,86%, ο Nasdaq στις 1.926 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,92% και ο Standard & Poor's 500 στις 1.123 μονάδες με απώλειες 0,84%.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών (π.χ. αυτοκινήτων και Η/Υ) αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 2% έναντι 1,2% που ανέμεναν οι αναλυτές. Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, τον περασμένο Νοέμβριο οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών είχαν μειωθεί κατά 6%.

Σημαντική βελτίωση παρουσίασε το καταναλωτικό κλίμα, όπως αυτό αποτυπώνεται σε δείκτη του Conference Board. Toν Ιανουάριο ο εν λόγω δείκτης αναρριχήθηκε στο 97,3 από 94,6 το Δεκέμβριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα διαμορφωθεί στο 96.

Σημαντικά κέρδη (5,85%) καταγράφει αυτή την ώρα η μετοχή της Texas Instruments. H αμερικανική εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών ανακοίνωσε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση ότι οι ζημίες της στο τέταρτο τρίμηνο του 2001 περιορίστηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό από τις προσδοκίες της αγοράς. Παράλληλα, προέβη στην εκτίμηση ότι στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα έσοδα από τις πωλήσεις της θα υπερβούν τις προβλέψεις των αναλυτών.

«Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί μία ακόμη ένδειξη ότι τα "χειρότερα" για τη βιομηχανία ημιαγωγών ανήκουν στο παρελθόν», δήλωσε στο "Bloomberg" ο Βen Rogoff, διαχειριστής κεφαλαίων στην Aberdeen Asset Management.

Αντιθέτως, απώλειες (1,13%) καταγράφει η μετοχή της Coca Cola παρά το γεγονός ότι τα καθαρά της κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο της περυσινής χρήσης σχεδόν τριπλασιάστηκαν φθάνοντας τα 914 εκατ. δολ. ή 37 σεντς ανά μετοχή.

Μεγαλύτερη πτώση (5,83%) σημειώνει η μετοχή της Qwest Communications. Η αμερικανική εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ζημίες της στο τέταρτο τρίμηνο του 2001 έφθασαν τα 516 εκατ. δολ. ή 31 σεντς ανά μετοχή από 116 εκατ. δολ. ή επτά σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2000.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα