Αργυρομεταλλευμάτων: Πώληση περιουσιακών της στοιχείων στη Γερμανία

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2002 18:05

Η ΑΕΕ Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτινής ανακοίνωσε ότι πούλησε στην εταιρεία Deutsche Perlit GmbH τα περιουσιακά στοιχεία της που αφορούν τη δραστηριότητα διογκωμένου περλίτη στη Γερμανία, της γερμανικής θυγατρικής της Otavi Perlit GmbH (100% θυγατρικής της εταιρείας holding Otavi Minen A.G).

Η συμφωνία πώλησης υπεγράφη την 25η Ιανουαρίου 2002 και θα υλοποιηθεί μετά την έγκρισή της από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανταγωνισμού της Γερμανίας.

Η πώληση αφορά δύο μονάδες διόγκωσης περλίτη στο Buelstringen και στο Dorfprozelten της Γερμανίας, δυναμικότητας 100.000 κυβικών μέτρων και 150.000 κυβικών μέτρων αντίστοιχα, καθώς και άλλα στοιχεία ενεργητικού, τα οποία σχετίζονται με την παραγωγή και διάθεση διογκωμένου περλίτη στην αγορά τελικών χρήσεων για δομικά υλικά στη Γερμανία.

Ο κλάδος που μεταβιβάζεται, με ετήσιες πωλήσεις της τάξεως των 120.000 κυβικών μέτρων αξίας 5,5 εκ. ευρώ, είχε κατά τα έτη 2000 και 2001 σημειώσει σημαντικές λειτουργικές ζημίες και αναμενόταν να παραμείνει ζημιογόνος.

Σε σχετικές του δηλώσεις ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ε. Βιδάλης τόνισε ότι η συνεχής μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας κατοικιών στη Γερμανία, με ρυθμό που τα δύο τελευταία χρόνια ξεπερνούσε το 20% ετησίως, και οι έντονα ανταγωνιστικές συνθήκες αυτής της αγοράς επηρέαζαν αρνητικά τις τιμές και συνεπώς και την κερδοφορία.

Παράλληλα, επισήμανε ότι πέραν των θετικών οικονομικών της παραμέτρων, η πώληση αυτή θα επιτρέψει στην Αργυρομεταλλευμάτων να επικεντρώσει όλη την προσπάθεια της Otavi Minen AG, στο δεύτερο κλάδο δραστηριοποίησής της, την Otavi Minerals GmbH, που αφορά την επεξεργασία και διάθεση διαφόρων βιομηχανικών ορυκτών για τις βιομηχανίες πυριμάχων, μεταλλουργίας, υαλουργίας και κεραμικών.

Η πώληση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Βιδάλη, μαζί με την πώληση της IKO-Fill GmbH, η οποία είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Αύγουστο, ολοκληρώνουν τις προγραμματισμένες προσπάθειες εκλογίκευσης των επενδύσεων της εταιρείας στη Γερμανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα