Απώλειες στη Wall Street

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2002 17:49
UPD:17:51

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ είναι και σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η απροθυμία των επενδυτών να προβούν σε τοποθετήσεις αποδίδεται τόσο στη διαφαινόμενη πρόθεση της Fed να αλλάξει τη νομισματική της πολιτική όσο και σε μία σειρά ανησυχητικών εταιρικών ανακοινώσεων.

Ο Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 10.393,9 μονάδες μειωμένος κατά 0,82%, ο Nasdaq στις 1.852,55 μονάδες καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 0,87% και ο S&P στις 1.145,22 μονάδες με πτώση 0,73%.

Η μετοχή της ΜcDonald's υποχωρεί κατά 0,72% μετά τον προβληματισμό που προκάλεσε η σημερινή προειδοποίηση της διοίκησης ότι τα κέρδη της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο θα είναι κατώτερα των προβλέψεων της αγοράς.

Μεγαλύτερες απώλειες (2,23%) καταγράφει η μετοχή της Micron Technology, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι στο δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο εμφάνισε ζημία μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Σημαντική πτώση (4,94%) σημειώνει και η μετοχή της Nike. Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής αθλητικού εξοπλισμού ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στο τρίμηνο που έληξε στις 28 Φεβρουαρίου αυξήθηκαν κατά 4,2% και διαμορφώθηκαν στα 2,26 δισ. δολ., ενώ ορισμένοι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα έφθαναν τα 2,32 δισ. δολ.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται και ο τίτλος της Hewlett Packard μετά την πληροφορία ότι τα κέρδη και οι πωλήσεις της εταιρείας στο τρέχον τρίμηνο υπολείπονται από τις αρχικές εκτιμήσεις της διοίκησης.

Στον αντίποδα, κατακόρυφη άνοδο (20,21%) σημειώνει η μετοχή της Palm, η οποία την Τετάρτη παρουσίασε το νέο της προϊόν http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/03/21/205068.htm . Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής Η/Υ χειρός εμφάνισε ζημία μικρότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών στο τρίτο οικονομικό της τρίμηνο, ενώ διατήρησε αμετάβλητο το στόχο της σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις της κατά το τρέχον τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα