Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2002 17:49

Απώλειες στη Wall Street

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ είναι και σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η απροθυμία των επενδυτών να προβούν σε τοποθετήσεις αποδίδεται τόσο στη διαφαινόμενη πρόθεση της Fed να αλλάξει τη νομισματική της πολιτική όσο και σε μία σειρά ανησυχητικών εταιρικών ανακοινώσεων.

Ο Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 10.393,9 μονάδες μειωμένος κατά 0,82%, ο Nasdaq στις 1.852,55 μονάδες καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 0,87% και ο S&P στις 1.145,22 μονάδες με πτώση 0,73%.

Η μετοχή της ΜcDonald's υποχωρεί κατά 0,72% μετά τον προβληματισμό που προκάλεσε η σημερινή προειδοποίηση της διοίκησης ότι τα κέρδη της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο θα είναι κατώτερα των προβλέψεων της αγοράς.

Μεγαλύτερες απώλειες (2,23%) καταγράφει η μετοχή της Micron Technology, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι στο δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο εμφάνισε ζημία μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Σημαντική πτώση (4,94%) σημειώνει και η μετοχή της Nike. Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής αθλητικού εξοπλισμού ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στο τρίμηνο που έληξε στις 28 Φεβρουαρίου αυξήθηκαν κατά 4,2% και διαμορφώθηκαν στα 2,26 δισ. δολ., ενώ ορισμένοι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα έφθαναν τα 2,32 δισ. δολ.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται και ο τίτλος της Hewlett Packard μετά την πληροφορία ότι τα κέρδη και οι πωλήσεις της εταιρείας στο τρέχον τρίμηνο υπολείπονται από τις αρχικές εκτιμήσεις της διοίκησης.

Στον αντίποδα, κατακόρυφη άνοδο (20,21%) σημειώνει η μετοχή της Palm, η οποία την Τετάρτη παρουσίασε το νέο της προϊόν http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/03/21/205068.htm . Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής Η/Υ χειρός εμφάνισε ζημία μικρότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών στο τρίτο οικονομικό της τρίμηνο, ενώ διατήρησε αμετάβλητο το στόχο της σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις της κατά το τρέχον τρίμηνο.