Α.Τσοχατζόπουλος: Δεδομένη η συμφωνία με την HDW

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2002 17:43
UPD:19:41

Ολοκληρώνεται η πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου. Οπως ανέφερε ο κ. Τσοχατζόπουλος, είναι δεδομένη η συμφωνία ότι η εταιρεία HDW αναλαμβάνει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη και τις διοικήσεις των εταιρειών HDW και Ferrostaal. Οι υπουργοί ενημερώθηκαν για τις τελευταίες αλλαγές στα ευρωπαϊκά και αμερικανικά χρηματιστήρια που οδήγησαν στην έξοδο της εταιρείας Babcock από τον όμιλο της HDW και την είσοδο στη HDW -στη θέση της Babcock- της ThyssenKrupp, που δραστηριοποιείται στα ναυπηγεία και στην παραγωγή σιδήρου.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει τίποτε στο χρονοδιάγραμμα και στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες το αργότερο θα υπάρξει από τον κ. Mόντι και την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. η τελική έγκριση της άδειας για την πραγματοποίηση της εξαγοράς.

«Με δεδομένα αυτά τα στοιχεία έγινε η πώληση της ΕΤΒΑ στην Πειραιώς και σήμερα απλώς επιβεβαιώσαμε και τη ρύθμιση πολλών λεπτομερειών. Μία ήταν και η δυνατότητα συνεργασίας με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Γι αυτό συμμετείχε και ο πρόεδρος του ομίλου Ναυπηγεία Ελευσίνας/Νεωρίο Σύρου Ν. Ταβουλάρης», τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη σχετικό Μνημόνιο. Οι δύο όμιλοι, όπως ανακοινώθηκε από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, θα συνεργαστούν μετά την πλήρη ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα