Μείωση 2,33% του ενεργητικού των α/κ

Τρίτη, 02 Απριλίου 2002 18:39

Το ενεργητικό της αγοράς των αμοιβαίων κεφαλαίων στο τέλος Μαρτίου διαμορφώθηκε σε 23,86 δισ. ευρώ από 24,43 δισ. ευρώ του τέλους Φεβρουαρίου 2002, μειωμένο κατά 569,89 εκ. ευρώ (-2,33%), σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Η μείωση του συνολικού ενεργητικού προκύπτει βασικά από τις μειώσεις ενεργητικών των εξής υποκατηγοριών: α/κ ομολογιακών εσωτερικού (-4,72%), α/κ μετοχικών εσωτερικού (-2,94%) και α/κ μικτών εσωτερικού (-3,36%). Το ενεργητικό των μετοχικών και μικτών α/κ εσωτερικού υποχώρησε λόγω της μηνιαίας αρνητικής μεταβολής του Γενικού Δείκτη του ΧΑΑ κατά 2,24%, ωστόσο και στις δύο κατηγορίες παρατηρήθηκαν εξαγορές μεριδίων.

Αύξηση ενεργητικού παρατηρήθηκε στα διεθνή α/κ διαχείρισης διαθεσίμων (+14,56%), η οποία κυρίως οφείλεται στη μετάταξη αμοιβαίων κεφαλαίων στην υποκατηγορία αυτή. Εισροές κεφαλαίων, που οδήγησαν τόσο σε αύξηση του ενεργητικού, όσο και σε αύξηση των μεριδίων, πραγματοποιήθηκαν στα α/κ ομολογιακά εξωτερικού, στα μετοχικά α/κ εξωτερικού και διεθνή, καθώς και στα α/κ μικτά εξωτερικού.

Είναι αξιοσημείωτο ότι όσα από τα αμοιβαία κεφάλαια προσφέρουν θετικές αποδόσεις (σε μέσα επίπεδα), αυτές είναι ισχνές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα διαχείρισης διαθεσίμων, που η απόδοσή τους σε μέσα επίπεδα μόλις ξεπερνά το 0,5% στο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα