Συνεργασία Περσεύς, Veterin στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας

Τρίτη, 02 Απριλίου 2002 18:26

Στη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας συνεργασίας στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας προχώρησαν οι εταιρείες Περσεύς Προϊόντα Ειδικής Διατροφής ΑΒΕΕ και Veterin ABEE.

Η συμφωνία αφορά στην από κοινού ίση συμμετοχή τους (περίπου 46% για την κάθε εταιρεία) σε νέα εταιρεία του κλάδου ιχθυοκαλλιεργειών, που θα προκύψει από τη συγχώνευση δι' απορροφήσεως πέντε εταιρειών του κλάδου ιχθυοκαλλιέργειας στις οποίες ήδη συμμετέχει η Veterin.

Παράλληλα, η Veterin θα μεταβιβάσει στην Περσεύς ποσοστό 30% στην θυγατρική της εταιρεία ΑΕΕΕ Εμπορίας Ιχθύων (Marvet AE), η οποία έχει ως αντικείμενο την αγορά και πώληση νωπών αλιευμάτων στο εσωτερικό και εξωτερικό.

Η Περσεύς θα αποτελέσει τον αποκλειστικό προμηθευτή ιχθυοτροφών των παραπάνω ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων, καθώς και των μονάδων που ανήκουν αποκλειστικά στην Veterin.

Περαιτέρω, η Veterin θα συμβάλλει με το δίκτυό της στην διάθεση των ιχθυοτροφών της Περσεύς και σε τρίτους ιχθυοκαλλιεργητές.

Με την παραπάνω συμφωνία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες ανέλαβαν να συνεργάζονται και σε μελλοντικές επενδύσεις στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών. Με τη συγκεκριμένη συμφωνία η Περσεύς το 2002 θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στον κλάδο των ιχθυοτροφών από 22% σε 28%, τις πωλήσεις της κατά 10.000 τόνους και τα προ φόρων κέρδη της κατά 1,47 εκ. ευρώ (500 εκ. δρχ.).

Το συνολικό ύψος της παραπάνω επένδυσης για την Περσεύς θα ανέλθει σε 4,988 εκ. ευρώ (1,7 δισ. δρχ.). Η συμφωνία τελεί υπό την προϋπόθεση της λήψης των πάσης φύσης διοικητικών εγκρίσεων και αδειών καθώς και από τη διενέργεια νομικού και οικονομικού ελέγχου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα