Οι περισσότερες απολύσεις της 25ετίας πέρυσι στη Wall Street

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2002 19:36

Οι τραπεζικές και χρηματιστηριακές εταιρείες της Wall Street απέλυσαν 43.000 εργαζόμενους σε διάστημα ενός έτους ως τον Φεβρουάριο, τον μεγαλύτερο αριθμό εδώ και 25 χρόνια και φαίνεται ότι το κύμα των απολύσεων δεν έχει ολοκληρωθεί, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο Τζον Μαρκ της Credit Suisse First Boston, ο Χένρι Πόλσον της Goldman Sachs και άλλοι διευθύνοντες σύμβουλοι χρηματιστηριακών εταιρειών δηλώνουν ότι έχουν ακόμη υπεράριθμους εργαζόμενους, δεδομένου ότι οι συγχωνεύσεις μειώθηκαν κατά δύο τρίτα το τελευταίο τρίμηνο και οι πωλήσεις μετοχών έπεσαν 15%.

Τις περισσότερες απολύσεις έκανε η Merrill Lynch, περιορίζοντας το προσωπικό της κατά 9.000, και η Morgan Stanley κατά 3.800 ως το τέλος Φεβρουαρίου. Η Credit Suisse First Boston ανακοίνωσε χθες ότι απέλυσε 300 στελέχη επενδυτικών τραπεζών.

Το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι ο κλάδος των χρηματιστηριακών εταιρειών στις ΗΠΑ απασχολεί τώρα 733.100 άτομα. Η πόλη της Νέας Υόρκης απασχολούσε στον χρηματιστηριακό κλάδο 170.000 ως το τέλος Φεβρουαρίου, 11% λιγότερους απ' ότι έξι μήνες πριν. Χιλιάδες θέσεις εργασίας «μετανάστευσαν» στο Νιου Τζέρσι, την κομητεία Γουέστεστερ ή στο Κονέκτικατ, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο τελευταίος γύρος των απολύσεων περιλαμβάνει περισσότερο διευθυντικά στελέχη, με μέσο ετήσιο εισόδημα 1,3 εκ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα