Πάνω από τις 10.000 μονάδες ο Dow Jones

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2002 17:55

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ άνοδο σημειώνουν οι μετοχικές τιμές στη Wall Street, καθώς τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Cisco Systems αφύπνισαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών για τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας.

Στις 17:45 (ώρα Ελλάδος), ο Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 10.029 μονάδες αυξημένος κατά 1,96% και ο Nasdaq στις 1.655 μονάδες καταγράφοντας εντυπωσιακά κέρδη της τάξεως του 5,18%.

Θεαματική άνοδο κατά 18,43% σημειώνει η μετοχική τιμή της Cisco Systems. Λίγη ώρα μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εξοπλισμού διασύνδεσης υπολογιστών στον κόσμο ανακοίνωσε ότι στο τρίτο οικονομικό του τρίμηνο, που έληξε στις 27 Απριλίου, τα κέρδη του διαμορφώθηκαν σε 10 σεντς ανά μετοχή έναντι ζημίας 37 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Τα αποτελέσματα αυτά ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών με αποτέλεσμα τουλάχιστον πέντε επενδυτικοί οίκοι, μεταξύ των οποίων η Merrill Lynch και η UBS Warburg, να αναθεωρήσουν σήμερα τις επενδυτικές τους προτάσεις για τη μετοχή της εταιρείας. Σημαντικά κέρδη καταγράφουν, επίσης, οι μετοχικές τιμές των ομοειδών εταιρειών Juniper Networks, Foundry Networks και Extreme Networks. Οι μετοχές των εταιρειών Intel και IBM ενισχύονται κατά 5,19% και 4,32% αντιστοίχως.

Μεγάλη άνοδο, της τάξεως του 9,3%, σημειώνει και η μετοχή της KPMG Consulting, η οποία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προβεί στην εξαγορά τμημάτων της Αndersen Worldwide.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα