Σε διάλογο καλεί την ΠΝΟ το υπουργείο

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 12:00
UPD:17:09

«Επειδή και οι επιπτώσεις της απεργίας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι τεράστιας σημασίας για την εθνική οικονομία, για τους νησιώτες και την οικονομική και κοινωνική συνοχή των νησιών, για τους πολίτες αλλά και τον κλάδο στον οποίο εργάζεστε, σάς καλώ άμεσα σε διάλογο με την παρουσία όλων των αρμόδιων υπουργείων που θεωρείτε ότι εμπλέκονται», αναφέρει στην επιστολή της προς την ΠΝΟ η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου.

Σε συνάντηση εντός της ημέρας, καλεί τους εκπροσώπους των 14 ναυτεργατικών σωματείων η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) να κηρύξει 48ωρη απεργία τη Μεγάλη Εβδομάδα, με θεσμικά και εργασιακά αιτήματα.

«Επειδή και οι επιπτώσεις της απεργίας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι τεράστιας σημασίας για την εθνική οικονομία, για τους νησιώτες και την οικονομική και κοινωνική συνοχή των νησιών, για τους πολίτες αλλά και τον κλάδο στον οποίο εργάζεστε, σάς καλώ άμεσα σε διάλογο με την παρουσία όλων των αρμόδιων υπουργείων που θεωρείτε ότι εμπλέκονται. Θα παρακαλούσα για την άμεση και σωστή οργάνωση της συζήτησης να μάς αποστείλετε τα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και τις λύσεις που προτείνετε», αναφέρει στην επιστολή της η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας πως η συνάντηση θα ήταν χρήσιμο να γίνει εντός της ημέρας.

Στην επιστολή επισημαίνεται ακόμη πως μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ της εξαγγελίας για την 48ωρη απεργία, ούτε η ίδια ούτε οι άλλοι αρμόδιοι υπουργοί έχουν λάβει κάποια επιστολή ή αίτημα όπου να εξηγούνται τα νέα θέματα ή αιτήματα που πρόεκυψαν μετά τη λύση της προηγούμενης απεργίας.

Έκκληση προς τους ναυτεργάτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της κυβέρνησης για διάλογο, απηύθυνε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Καψής, υπογραμμίζονυτας πως οι απεργιακές κινητοποιήσεις προκαλούν «αναστάτωση και ζημιά στα νησιά και τον τουρισμό».

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία για τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, 10 και 11 Απριλίου, ζητώντας την απόσυρση δύο διατάξεων που αφορούν αφενός την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα και αφετέρου την ένταξη του Οίκου Ναύτου, του ιατροφαρμακευτικού φορέα των ναυτικών, από 1ης Απριλίου στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Ζητεί επίσης να αντιμετωπιστεί το θέμα της ανεργίας των ναυτικών, να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας για το 2012 και να σταματήσει η περικοπή των συντάξεων.

Το μεσημέρι, δεκάδες εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κτήριο του Οίκου Ναύτου στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Τη συγκέντρωση οργάνωσαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.

«Η ΠΝΟ πρέπει να καταλάβει ότι οι προκλήσεις τους έχουν και τα όρια τους. Δεν μπορεί να πλήττεται η οικονομία των νησιών για κάτι που δεν ευθύνονται οι ακρίτες μας», ήταν η αντίδραση του ΛΑ.Ο.Σ..



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα