Ζημιογόνο το α΄ τρίμηνο για τη Fiat

Τρίτη, 14 Μαΐου 2002 13:39
UPD:13:42

ΖΗΜΙΕΣ κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η Fiat SpA, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιταλίας, καθώς το μερίδιο της στην ιταλική αγορά μειώθηκε, ενώ επιβραδύνθηκε παράλληλα η ζήτηση στον τομέα των φορτηγών.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, στο παραπάνω χρονικό διάστημα η Fiat εμφάνισε ζημίες ύψους 529 εκατομμυρίων ευρώ (480 εκατ. δολ.), ενώ στο πρώτο τρίμηνο του περυσινού έτους είχε εμφανίσει κέρδη 193 εκατομμυρίων ευρώ. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 4% και διαμορφώθηκαν στα 14,15 δισεκ. ευρώ από 14,72 δισεκ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2001.

Σημειώνεται ότι η Fiat εμφάνισε ζημίες για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια στην περυσινή χρήση, ενώ οι επιδόσεις της συγκρινόμενες με εκείνες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών δεν επιτρέπουν περιθώρια αισιοδοξίας. Οι πωλήσεις της στη δυτική Ευρώπη παρουσίασαν πτώση κατά 17% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2001. Στην ιταλική αγορά, ειδικότερα, το μερίδιο της Fiat μειώθηκε, ενώ αντιθέτως αυξήθηκαν οι πωλήσεις των γαλλικών αυτοκινητοβιομηχανιών Peugeot και Renault.

Οι ανησυχίες για τις προοπτικές της Fiat αντικατοπτρίζονται στη σημαντική υποχώρηση της μετοχής της, η οποία από τον Ιανουάριο του 2002 έχει χάσει το 27% της αξίας της. Αυτή την ώρα, πάντως, στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, σημειώνει άνοδο κατά 0,83%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα