UBS: Μείωση στα καθαρά κέρδη αλλά με χαμηλότερο ρυθμό

Τρίτη, 14 Μαΐου 2002 13:48

Μικρότερη της αναμενόμενης μείωση, το πρώτο τρίμηνο του 2002 εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη του κορυφαίου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος UBS AG. Oπως ανακοινώθηκε σχετικά, τα καθαρά κέρδη της UBS σημείωσαν στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2002 μείωση σε ποσοστό 14%, φθάνοντας το 1,36 δισ. ελβετικά φράγκα, από 1,58 δισ. ελβετικά φράγκα την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, ενώ οι εκτιμήσεις οικονομολόγων του Βloomberg, μιλούσαν για μείωση σε ποσοστό 25%.

Η κερδοφορία της UBS επλήγη λιγότερο από αυτήν ευρωπαίων ανταγωνιστριών της, όπως η Deutsche Bank AG, που προχωρούν σε μείωση θέσεων εργασίας καθώς επιβραδύνονται οι επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Τα προ φόρων κέρδη της UBS Warbourg μειώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο φέτος κατά 20% καθώς αυξήθηκαν οι δαπάνες προσωπικού. Η μείωση της κερδοφορίας στον τομέα επενδυτικής τραπεζικής αποδίδεται εν πολλοίς στην αύξηση σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των λειτουργικών ζημιών του τμήματος ιδιωτικών τοποθετήσεων UBS

Στο μεταξύ, έκπληξη προκάλεσε η παραίτηση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου στο τμήμα επενδύσεων της UBS Warbourg, Μάρκους Γκράντζιολ, προκειμένου να συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο του ελβετικού ασφαλιστικού ομίλου Zurichd Financial Services.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα