Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2002 17:41
UPD:17:42

ΣΕ ΣΤΕΝΑ όρια διακύμανσης κινούνται κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, καθώς τα ενθαρρυντικά νέα από το χώρο της αμερικανικής οικονομίας δεν στάθηκαν ικανά να προσδώσουν την αναμενόμενη ώθηση στην αγορά.

Αναλυτικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι τον Απρίλιο οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν κατά 1,1% φθάνοντας τα 176,6 δισεκ. δολ. έναντι ανόδου 0,2% που είχαν σημειώσει το Μάρτιο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η αύξηση θα ήταν τον Απρίλιο της τάξεως του 0,5%.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, ο αριθμός των νέων αιτήσεων για τη χορήγηση κρατικού επιδόματος ανεργίας στο επταήμερο που έληξε στις 18 Μαϊου διαμορφώθηκαν στις 416.000, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών, μειωμένες κατά 9.000 σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Περίπου μία ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 10.15761 μονάδες, σχεδόν στα ίδια με τα χθεσινά επίπεδα και ο Nasdaq στις 1.665,98 μονάδες μειωμένος κατά 0,45%.

Η συναλλακτική δραστηριότητα εν όψει της αργίας της Δευτέρας είναι περιορισμένη, ενώ πιέσεις δέχεται ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας μετά από φήμες ότι η Ιntel ενδέχεται να περικόψει τις επενδυτικές της δαπάνες για το 2003.

Η μετοχή της παραπάνω εταιρείας υποχωρεί κατά 1,90%. Μεγαλύτερες απώλειες (4,97%) καταγράφει η μετοχή της Qwest Communications. Ο επενδυτικός οίκος Salomon Smith Barney μείωσε στα πέντε δολάρια την τιμή-στόχο της μετοχής της Qwest, από οκτώ δολάρια που ήταν μέχρι σήμερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα