Αύξηση 6,5% στα προ φόρων κέρδη τριμήνου της Altec

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2002 17:40

Σε 38,9 εκατ. ευρώ, ανήλθε ο κύκλος εργασιών της Altec ABEE στο πρώτο τρίμηνο του 2002, σημειώνοντας αύξηση 14,8% έναντι του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου.

Τα λειτουργικά κέρδη προ αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 8,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 99%, με βελτίωση του περιθωρίου λειτουργικού κέρδους προ αποσβέσεων σε 22% έναντι 12,7% στο αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 6,5% και ανήλθαν σε 4,04 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι στο περυσινό τρίμηνο περιλαμβάνονταν χρηματοοικονομικά έσοδα ύψους 2,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη του πρώτου τριμήνου 2002 αφορούν κατά βάση στη λειτουργική δραστηριότητα της εταιρείας με τα χρηματοοικονομικά έσοδα να περιορίζονται σε 174.000 ευρώ.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η βελτίωση των περιθωρίων κέρδους της εταιρείας οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη βαρύτητα που δίδεται στα ολοκληρωμένα έργα πληροφορικής, τις υπηρεσίες και το λογισμικό (software), τα οποία έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, σε αντίθεση με τη διανομή προϊόντων, βασική δραστηριότητα της μητρικής Altec, πριν τη συγχώνευση με απορρόφηση των εταιρειών Sysware, Unisoft και Stat.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα