ΟΤΕ : Αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών στο α' τρίμηνο

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2002 13:59
UPD:14:30

ΣΤΑΘΕΡΗ βελτίωση παρουσιάζουν τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου ΟΤΕ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2002, παρά την εντατικοποίηση του ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά και τη συνεχιζόμενη πτώση των τηλεπικοινωνιών διεθνώς.

Το γεγονός αυτό, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, αντανακλάται τόσο στα έσοδα του ομίλου, που αυξήθηκαν κατά 7,8%, όσο και στα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), που επίσης παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 5% κυρίως σαν αποτέλεσμα της κερδοφορίας των επενδύσεων του ομίλου στη κινητή τηλεφωνία.

Το EBITDA του ομίλου διατηρήθηκε σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο (47%), σημαντικά υψηλότερο από τα αντίστοιχα περιθώρια των περισσότερων ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών οργανισμών τα οποία κυμαίνονται γύρω στο 30-35%, επιβεβαιώνοντας έτσι τη διατήρηση υψηλών περιθωρίων κερδοφορίας του ΟΤΕ.

Παράλληλα, ο ΟΤΕ βρίσκεται στη προτελευταία θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών οργανισμών από άποψη δανεισμού, γεγονός που συνεκτιμήθηκε κατά την πρόσφατη αποτίμηση της Standard & Poor's, η οποία διατήρησε την πιστοληπτική του ικανότητα στο «Α», με αποτέλεσμα να απολαμβάνει μία από τις καλύτερες πιστοληπτικές ικανότητες (credit rating) του κλάδου (Α από S&Ρ/Α2 από Moody's).

Η ικανοποιητική αυτή πορεία δικαιώνει τη στρατηγική της διοίκησης με στόχο τη διατήρηση της ηγετικής θέσης του στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά, καθώς και δημιουργία του μεγαλύτερου επιχειρηματικού σχήματος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Λευτέρης Αντωνακόπουλος, δήλωσε : «Η ικανοποιητική εικόνα των οικονομικών αποτελεσμάτων το πρώτο τρίμηνο του 2002 αποτελεί πυξίδα για την επίτευξη των στόχων μας κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και την υλοποίηση ενός προγράμματος επιχειρησιακής βελτιστοποίησης, που αποτελεί προτεραιότητά μου στους λίγους μήνες που βρίσκομαι στον ΟΤΕ. Είμαι πεπεισμένος ότι, επενδύοντας μόνο με βάση τις ανάγκες της αγοράς και ακολουθώντας μια συγκροτημένη πελατοκεντρική πολιτική, ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να παράγει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους του».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα