Ελαφρά υποχώρηση του ενιαίου νομίσματος

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2002 13:31

Στα 93,53 σεντς υποχώρησε η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου από 93,70 σεντς, λίγη ώρα νωρίτερα. Η πτώση αυτή οφείλεται στα κατώτερα των προβλέψεων στοιχεία για την ανάπτυξη της οικονομίας στην ευρωζώνη.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Eurostat, στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους το ΑΕΠ στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,2%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο κατά 0,3%. Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2001, η οικονομία στην ευρωζώνη αναπτύχθηκε κατά 0,1%, ενώ οι εκτιμήσεις οικονομολόγων έκαναν λόγο για αύξηση της τάξεως του 0,4%.

Η Ε.Ε. αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμησή της για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2002. Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις, η αύξηση του ΑΕΠ στην ευρωζώνη κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 0,3% και 0,6% από 0,4% έως 0,7% που είχε προβλέψει στις 4 Μαϊου.

Στο τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της Ε.Ε., ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ στα κράτη του ευρώ αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 0,7% και 1%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα