Χαμηλώνουν τον πήχη για τη Σύνοδο Μπαρόζο - Σουλτς

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012 19:36
UPD:28/06/2012 10:09

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο (δεξιά) τόνισε ότι η σύνοδος «δεν μπορεί να επιλύσει όλα τα προβλήματα», ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε να μην «υπερφορτώνεται κάθε σύνοδος με προσδοκίες για ιστορικές αποφάσεις».

Χαμηλώνουν την πήχη των προσδοκιών για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, την ώρα που Ισπανία και Ιταλία ζητούν άμεσες ενέργειες ώστε να μειωθεί το κόστος δανεισμού τους. Νωρίτερα, πάντως, η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ επανέλαβε την αντίθεσή της στην έκδοση ευρωομολόγων, υποστηρίζοντας ότι η αμοιβαιοποίηση του χρέους δεν αποτελεί τη σωστή πολιτική. «Η αμοιβαιοποίηση του χρέους μπορεί να γίνει μόνο όταν υπάρξουν επαρκείς έλεγχοι» πρόσθεσε, χωρίς να αναφερθεί σε άμεσες ενέργειες κατά της κρίσης χρέους.

«Νομίζω ότι είναι λάθος να νομίζει κανείς ότι γίνεται μια ευρωπαϊκή σύνοδος και κατόπιν οι αγορές ως εκ θαύματος θα ηρεμήσουν ... Θα χρειαστεί χρόνος γι' αυτό» είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Η σύνοδος «δεν μπορεί να επιλύσει όλα τα προβλήματα» επισήμανε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε επίσης να μην «υπερφορτώνεται κάθε σύνοδος με προσδοκίες για ιστορικές αποφάσεις». «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές: υπάρχουν μεγάλες διαφορές την παραμονή της συνόδου» σημείωσε, τονίζοντας ειδικά τη συνεχιζόμενη αντίθεση της Γερμανίας στην έκδοση ευρωομολόγων. «Δεν θα επιλύσουμε την κρίση χρέους την Πέμπτη και την Παρασκευή» πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα