«Κοινός στοχός» η εμβάθυνση της οικονομικής ένωσης

Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ στο Παρίσι
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012 20:16
UPD:21:59

«Η Ευρώπη πρέπει να επιβεβαιώσει τη συνέχειά της, την ολοκλήρωσή της και την αλληλεγγύη της», ανέφερε ο Φρανσουά Ολάντ σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε στα Ηλύσια Πεδία με τη γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ.

Την κοινή βούληση για εμβάθυνση της οικονομικής, νομισματικής, αλλά και νομισματικής ένωσης υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος, σε δηλώσεις του πριν από τη συνάντησή του με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, στα Ηλύσια Πεδία, μία ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Στη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τη γερμανίδα καγκελάριο, ο κ. Ολάντ έκανε λόγο για πρόοδο «ιδίως σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη» που, όπως είπε, «υπήρξε αντικείμενο πολυάριθμων συζητήσεων, οι οποίες καρποφόρησαν» και πλέον το ευρωπαϊκό συμβούλιο συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει.

ELYSEE.FR
Δηλώσεις Φρ. Ολάντ - Α. Μέρκελ

Δηλώσεις Φρ. Ολάντ - Α. Μέρκελ

«Έχουμε επίσης συναίσθηση των μέτρων που οφείλουμε να προετοιμάσουμε για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα και επιθυμούμε, αμφότεροι, να εμβαθύνουμε την οικονομική, νομισματική και αύριο πολιτική, ένωση προκειμένου να φθάσουμε σε μία ολοκλήρωση και μία αλληλεγγύη, με την ολοκλήρωση όσο είναι απαραίτητη, την αλληλεγγύη όσο είναι δυνατή», πρόσθεσε. Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να επιβεβαιώσει η Ευρώπη «τη συνέχειά της, την ολοκλήρωσή της και την αλληλεγγύη της», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η Ανγκελα Μέρκελ παραδέχθηκε πως η κατάσταση στην Ευρώπη είναι σοβαρή και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι την Πέμπτη θα υπάρξει συμφωνία για την ανάπτυξη. «Θέλουμε περισσότερη Ευρώπη η οποία θα λειτουργεί αποτελεσματικά, το ζητούν και οι αγορές, θέλουμε μία Ευρώπη που τα μέλη της θα βοηθούν το ένα το άλλο», πρόσθεσε.

REUTERS

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα