ΕΤΕπ: Η βοήθεια στην Ελλάδα είναι επένδυση στην αλληλεγγύη

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 20:00

O αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βίλχελμ Μόλτερερ εξέφρασε σε συνέντευξή του την επιφύλαξή του στο θέμα επιστροφής των χρημάτων που έχουν δοθεί στην Ελλάδα. (Φωτογραφία αρχείου)

Η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι μια επένδυση στην αλληλεγγύη και όπως κάθε επένδυση έχει κάποιο κίνδυνο, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Βίλχελμ Μόλτερερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσσε».

Παράλληλα εκφράζει την επιφύλαξή του στο θέμα επιστροφής των χρημάτων που έχουν δοθεί στην Ελλάδα.

Στην ίδια συνέντευξη, ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕ προειδοποιεί ότι η δημοσιονομική σταθεροποίηση, η οποία βασίζεται αποκλειστικά στον περιορισμό των δαπανών, μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή ενώ τάσσεται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων.

Ωστόσο, όπως σημειώνει, τα ευρωομόλογα πρέπει να έρθουν αφού θα έχει δημιουργηθεί μια Δημοσιονομική Ένωση καθώς διαφορετικά θα μειωνόταν η πίεση στις χώρες-μέλη για την εξυγίανση των δημοσιονομικών τους.

Τέλος, ο κ. Μόλτερερ θεωρεί αναπόφευκτη τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής οικονομικής κυβέρνησης με υπουργό Οικονομικών καθώς και την παραχώρηση μέρους των κυριαρχικών δικαιωμάτων των χωρών-μελών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα