«Όχι» Ομπάμα σε επέκταση των μειώσεων φόρων στα υψηλά εισοδήματα

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 21:30

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν προτίθεται να υπογράψει νόμο που θα επεκτείνει τις μειώσεις φόρων της προεδρίας του Τζ. Μπους και στους πλουσιότερους Αμερικανούς, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Την πρόθεση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να μην υπογράψει κανένα νόμο του Κογκρέσου που θα επεκτείνει τις μειώσεις φόρων της προεδρίας του Τζόρτζ Μπους και στους πλουσιότερους Αμερικανούς, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Δεν θα υπογράψει αυτό το νόμο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, ερωτηθείς εάν ο Ομπάμα θα ασκήσει βέτο σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο θα εγκριθεί από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων και θα διατηρεί τις μειώσεις των φόρων για όλα τα επίπεδα εισοδήματος.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ομπάμα ζήτησε την παράταση για ένα χρόνο των μειώσεων φόρων της εποχής της προεδρίας Μπους για οικογένειες που κερδίζουν λιγότερα από 250.000 δολάρια το χρόνο. Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως απόπειρα να εμφανιστεί ως υπέρμαχος της μεσαίας τάξης, στο πλαίσιο της προεκλογικής κούρσας στις ΗΠΑ. Οι Ρεπουμπλικάνοι πάντως αντιτείνουν ότι η αύξηση της φορολογίας των πλουσιότερων στρωμάτων θα πλήξει τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν σημαντική συνεισφορά στο άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα