Σημαντικές απώλειες στο Τόκιο

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 10:58

Τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του τελευταίου μήνα σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος υποχώρησε κάτω του στηρίγματος των 25 ημερών μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να κάνει διστακτικά βήματα στην πολιτική χαλάρωσης.

Συγκεκριμένα, ο Nikkei κατέγραψε απώλειες της τάξης του 1,5% στις 8.720,01 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix υποχώρησε κατά 1,3% στις 747,49 μονάδες.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε τη μείωση του ελάχιστου ορίου για την αγορά γραμματίων βραχυπρόθεσμης διάρκειας κατά 0,10%, γεγονός που προϊδεάζει για μια ενδεχόμενη μείωση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων.

Καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, τα κίνητρα νομισματικής πολιτικής που λαμβάνονται ανά τον κόσμο αποδεικνύονται ανεπαρκή, με αποτέλεσμα οι παίκτες της αγοράς να αναμένουν ενίσχυση των πτωτικών τάσεων.

«Οι κεντρικές τράπεζες από τη Βραζιλία και τη Νότια Κορέα έχουν προχωρήσει επίσης σε μείωση των επιτοκίων αλλά οι αγορές δυσκολεύονται να αντιδράσουν θετικά. Αυτό υποδεικνύει δύο πράγματα: είτε ότι η κατάσταση στις αναδυόμενες οικονομίες επιδεινώνεται σε μεγάλο βαθμό, είτε ότι τα μέτρα πολιτικής που λαμβάνονται θεωρούνται ανεπαρκή και καθυστερημένα», σχολιάζει στο Reuters ο Γιασούο Σακούμα, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Bayview Asset Management.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα