Ιnformer : Εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος αλληλογραφίας στο ΥΠΕΞ

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2002 12:03

Το U32 MAIL, ένα προηγμένο σύστημα διαχείρισης των εγγράφων που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση προς το υπουργείο Εξωτερικών, εγκατέστησε με επιτυχία η εταιρεία πληροφορικής Informer.

Oπως ανακοινώθηκε σχετικά, η Ιnformer έφερε εις πέρας όλες τις επί μέρους φάσεις του έργου, μελέτη, σχεδιασμός, ανάπτυξη, τροποποίηση, παραμετροποίηση, προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και εγκατάσταση της εφαρμογής. Επιπλέον, η εταιρεία ανέλαβε την εκπαίδευση των υπευθύνων χειριστών του συστήματος του υπουργείου.

Το νέο αυτό έργο διευκολύνει, επιταχύνει και απλοποιεί την επικοινωνία του ΥΠΕΞ με τις υπηρεσίες της Ε.Ε. συμβάλλοντας έμμεσα στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Από τεχνική σκοπιά, το U32 εναρμονίζεται με το κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων (ΣΗΔΕ) και λειτουργεί επίσης ως τράπεζα πληροφοριών για τους εξωτερικούς φορείς. Η χρήση, διέπεται από δικλείδες απόδοσης δικαιωμάτων και υψηλού βαθμού ασφαλείας. Το U32 αποτελείται από δύο αυτόνομα υποσυστήματα. Το πρώτο, «χρεώνεται» τη λήψη ενσωμάτωση και διαχείριση των εισερχομένων στο υπάρχον ΣΗΔΕ, ενώ το δεύτερο την αρχειοθέτηση και τη διανομή σε εξωτερικούς φορείς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα