ΟΤΕnet : Αναζήτηση ειδήσεων με IQ

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2002 11:57

Από σήμερα οι επισκέπτες της ιστοσελίδας της OTEnet θα έχουν στη διάθεσή τους την υπηρεσία IQnet (Intelligence Query) by OTEnet (http://iqnet.otenet.gr), μια νέα online εφαρμογή για έξυπνες αναζητήσεις ειδήσεων από το Internet.

Πρόκειται για μία υπηρεσία η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του Internet να θέτουν ερωτήματα σε απλή «φυσική» γλώσσα και να λαμβάνουν άμεσα αποτελέσματα σε μορφή περίληψης από τις πιο έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές του Web. Η υπηρεσία IQnet by OTEnet δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα αναζητήσεων με διάφορα κριτήρια όπως χρονικό διάστημα, επιθυμητός αριθμός αποτελεσμάτων, βαθμό συνάφειας και επιλογή κατηγορίας ειδήσεων. Η υπηρεσία IQnet by OTEnet δεν είναι κλασική μηχανή αναζήτησης και δεν χρησιμοποιεί λέξεις κλειδιά. Αντίθετα «αντιλαμβάνεται» το νόημα των ερωτήσεων του χρήστη. Οι αναζητήσεις είναι δυνατές στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

«Στo πλαίσιο της στρατηγικής μας για την ταχύτερη διάδοση της χρήσης του Internet στην Ελλάδα η OTEnet διαθέτει στην αγορά την υπηρεσία IQnet by OTEnet. Πρόκειται για ένα χρήσιμο και μοναδικό εργαλείο που βοηθά στον άμεσο εντοπισμό ειδήσεων κάθε ενδιαφέροντος. Ετσι οι χρήστες εξοικονομούν χρόνο εντοπίζοντας άμεσα και αποτελεσματικά τα θέματα που τους ενδιαφέρουν, διευκολύνοντας την πλοήγησή τους στο Internet. Η υπηρεσία IQnet by OTEnet είναι ένα πρωτοποριακό εργαλείο για τα δεδομένα του ελληνικού Internet» είπε ο διευθυντής ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών της ΟTEnet, Αντώνης Λυραντωνάκης.

Η υπηρεσία βασίζεται στην πλατφόρμα Portal-in-a-Box της εταιρείας Autonomy και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας με την 01 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, που την αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα