Μέρισμα 0,15 ευρώ από τη Γ. Γιαννούσης ΑΒΕΕ

Επαναληπτική γενική συνέλευση στις 29 Ιουνίου
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2002 12:09
UPD:12:11

Τη διανομή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε σήμερα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Γιάννης Θ. Γιαννούσης ΑΒΕΕ. Δικαιούχοι θα είναι οι μέτοχοι της 14ης Ιουνίου 2002. Για τον τρόπο και το χρόνο καταβολής του μερίσματος θα ληφθεί απόφαση από το διοκητικό συμβούλιο της εταιρείας και θα ανακοινωθεί διά του Τύπου.

Ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Νικόλαος Σεράγος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία έχει υλοποιήσει συνολικά επενδύσεις ύψους 2,5 δισ. δραχμές, 260 εκατ. δραχμές από τις οποίες αφορούσαν τη χρήση 2001, με κύριο στόχο την απόκτηση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας καθώς και την αναβάθμιση του υπάρχοντος μηχανολογικού εξοπλισμού αλλά και των εγκαταστάσεων.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για τη χρήση 2001 παρουσιάστηκαν μειωμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά, γεγονός το οποίο, όπως επεσήμανε ο κ. Σεράγος, οφείλεται κυρίως στις δύσκολες συνθήκες για την αγορά της κλωστοϋφαντουργίας και στην ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας. Παρόλα αυτά, υπογράμμισε, η εταιρεία παρουσιάζει σημαντικά αποτελέσματα τη τελευταία πενταετία κατά την οποία τα περιθώρια κέρδους παραμένουν σταθερά υψηλά.

Η εταιρεία μελετά μέσα στο 2002 μία σειρά από επενδύσεις και στρατηγικές κινήσεις με πρωταρχικό στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων της και τη διεύρυνση των περιθωρίων κέρδους.

Η γενική συνέλεση ενέκρινε όλα τα θέματα στην ημερήσια διάταξη που αφορούσαν τις Οικονομκές Καταστάσεις της χρήσης 2001 και λοιπά θέματα της Τακτικής, εκτός των θεμάτων 4 και 8. Αναφορικά με το 4ο θέμα που αφορά την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου εν όψει της προτεινόμενης συγχώνευσης της εταιρείας με την ΛΑΝΝΕΤ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ αλλά και για τη συμμόρφωση με τις διατάξεις του νόμου περί εταιρικής διακυβέρνησης, η γενική συνέλευση αποφάσισε να εξετάσει το θέμα αυτό μαζί με το 8ο θέμα στην Α' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Το 8ο θέμα στην ημερήσια διάταξη αναφέρεται:

Έγκριση της συγχώνευσης με απορρόφηση της Εταιρείας ΛΑΝ-ΝΕΤ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε., έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης, έγκριση της Εκθεσης του Δ.Σ. για την συγχώνευση, παροχή εξουσιοδότησης για την υπογραφή της Συμβολαιογραφικής Σύμβασης Συγχώνευσης, αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, λόγω συγχώνευσης. Τροποποίηση των σχετικών άρθρων 1 περί της Επωνυμίας, 3 περί του σκοπού και 5 περί του μετοχικού κεφαλαίου και κωδικοποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας.

Για την έγκυρη λήψη απόφασης επί του ως άνω θέματος, απαιτείται, σύμφωνα το Νόμο και το Καταστατικό της εταιρίας, να παρίστανται ή να αντιπροσωπεύονται στην Γενική Συνέλευση μέτοχοι που εκπροσωπούν τα 2/3 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, δηλαδή μέτοχοι κατέχοντες 2.660.000 μετοχές από το σύνολο των 3.990.000 μετοχών της εταιρείας.

Η σημερινή Γενική Συνέλευση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη ως άνω από το Νόμο αυξημένη απαρτία, και κατόπιν τούτου δεν πάρθηκε απόφαση. Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης, συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας και σύμφωνα με το Νόμο όρισε Α' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση στις 29 Ιουνίου τρ.έ. για τη λήψη απόφασης επί των ανωτέρω δύο θεμάτων (4ου και 8ου) για τα οποία δεν έλαβε απόφαση η σημερινή Γενική Συνέλευση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα