Παρουσίαση της νέας εταιρείας του ΟΣΕ

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2002 15:38

Τη νεοσύστατη εταιρεία ακινήτων του ΟΣΕ παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών, Χρίστος Βερελής.

Πρόκειται για τη ΓΑΙΑΟΣΕ, έργο της οποίας θα είναι η αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ, που υπολογίζεται στα 670 δισ. δραχμές και η οποία, όπως τόνισε ο κ. Βερελής, επί δεκαετίες παραμένει αναξιοποίητη ή στην καλύτερη περίπτωση η ανταποδοτικότητά της είναι πολύ χαμηλή. Η περιουσία αυτή περιλαμβάνει μια σειρά από αστικά και αγροτικά ακίνητα, οικόπεδα εντός και εκτός πόλεων, αγροτεμάχια και κτίσματα.

Αντικείμενο της νεοσυσταθείσης εταιρίας είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και προώθηση προτάσεων για την αξιοποίηση, διαχείριση, διοίκηση, εκμετάλλευση, αγορά και πώληση ακινήτων, με τον προσφορότερο τρόπο. Στις αρμοδιότητες της νέας εταιρίας είναι επίσης και η παροχή υπηρεσιών στον τομέα της χρηματοδότησης για την ανάπτυξη της ακίνητης περιουσίας, η τεχνική υποστήριξη, η κατάρτιση και παρακολούθηση της πορείας των συμβάσεων, καθώς και η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου μηχανογραφικού συστήματος διαχείρισης περιουσίας, ικανού να οδηγήσει στη σύνταξη του Κτηματολογίου.

Πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ είναι ο Επαμεινώντας Λαμπρακάκης και διευθύνων σύμβουλος ο Γιώργος Τσουκαλάς. Το 9μελές διοικητικό συμβούλιο συμπληρώνεται από την κυρία Κλεάνθη Μητώση και τους κκ Θ.Πρέζα, Ι.Τέγα, Β.Χρονόπουλο, Δ Καραπάνο, Αθ. Ελευθερίου και Αν. Βασιλόπουλο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα