Εως τα μέσα Ιουλίου οι προτάσεις των υπουργείων για τις δαπάνες

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2002 16:01

Οι αρμόδιοι φορείς υλοποίησης έργων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) θα πρέπει να υποβάλουν στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών έως τα μέσα Ιουλίου 2002 τις προτάσεις τους για τα έργα και τις προβλεπόμενες δαπάνες το 2003, όπως και τις προβλέψεις τους για τα έτη 2004 και 2005.

Αυτά αναφέρονται σε σχετική εγκύκλιο που εστάλη από τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστο Πάχτα.

Ειδικότερα η εγκύκλιος προβλέπει:

- ΠΔΕ 2003: Οι φορείς μαζί με τις προτάσεις τους για τις απαιτούμενες πληρωμές του ΠΔΕ 2003 θα υποβάλουν και τις εκτιμήσεις πληρωμών μέχρι το τέλος του έτους στα πλαίσια εκτέλεσης και ολοκλήρωσης του ΠΔΕ 2002.

- Συγχρηματοδοτούμενα έργα του ΠΔΕ: Για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα της περιόδου 1994-99, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο αποπληρωμής, οι φορείς θα συμπεριλάβουν στις προτάσεις τους εκτιμήσεις για πληρωμές μέχρι 31.12.2002. Σε ό,τι αφορά τα συγχρηματοδοτούμενα έργα του Γ' ΚΠΣ, του Ταμείου Συνοχής ΙΙ και των Κοινοτικών Πρωτοβουλιών, οι φορείς θα συμπεριλάβουν στις προτάσεις τους εκτιμήσεις για τις πληρωμές του έτους 2002, καθώς και τις προβλέψεις τους για τις απαιτούμενες πληρωμές του ΠΔΕ του 2003.

- Χρηματοδοτούμενο τμήμα ΠΔΕ από Εθνικούς Πόρους: Οι πληρωμές θα κυμανθούν στα επίπεδα του 2002. Η κατανομή του συνολικού ορίου πληρωμών θα γίνει έτσι ώστε να καλυφθούν απαραίτητα οι οφειλές των προηγούμενων ετών και οι ανελαστικές υποχρεώσεις. Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι δεν θα ενταχθούν νέα έργα, αν προηγουμένως δεν έχουν καλυφθεί οι παραπάνω υποχρεώσεις για τα συνεχιζόμενα έργα.

Οπως υπογραμμίζεται στην εγκύκλιο, όλοι οι φορείς θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην ομαλή εκτέλεση και χρηματοδότηση των έργων των Ολυμπιακών Αγώνων. Για τα έργα αυτά οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να καταθέσουν τις εκτιμήσεις τους για την ετήσια κατανομή των πιστώσεων που θα απαιτηθούν τα έτη 2003 και 2004 κατά Συλλογική Απόφαση (ΣΑ) καθώς και τις εκτιμήσεις τους για τις πληρωμές μέχρι το τέλος του έτους (31.12.2002).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα