Ρεν: Ετοιμοι, αν η Ισπανία ζητήσει βοήθεια

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 15:59
UPD:16:55

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «είναι έτοιμη να ενεργήσει σε περίπτωση αιτήματος» βοήθειας από την Ισπανία, δήλωσε ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, που είχε συναντήσεις με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Παράλληλα, απηύθυνε συστάσεις προς τη Μαδρίτη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό της σύστημα απηύθυνε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στη Μαδρίτη με τον ισπανό υπουργό Οικονομίας Λουίς ντε Γκίντος. Ο Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να αυξηθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης σε συνάρτηση με το προσδόκιμο ζωής.

Ο κ. Ρεν διαβεβαίωσε ότι «εμπιστεύεται την αποφασιστικότητα της ισπανικής κυβέρνησης να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εξυγιάνει την ισπανική οικονομία», που έχει βυθιστεί στην ύφεση και πλήττεται από υψηλό ποσοστό ανεργίας (24,63%). Καθώς η Ισπανία το 2011 παρουσίασε έλλειμμα 9,44% αντί για 6% του ΑΕΠ, όπως είχε δεσμευθεί, ο Όλι Ρεν εκτίμησε ότι «η δημοσιονομική σταθεροποίηση πρέπει να συνεχιστεί». «Οι αποφάσεις θα γίνουν πιο δύσκολες αν αναβληθούν», υπογράμμισε.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «θα εξετάσει λεπτομερώς το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013», που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη και στο οποίο περιλαμβάνονται περικοπές δαπανών ύψους 39 δισεκατομμύρια ευρώ για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 4,5% του ΑΕΠ της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα