Σχέση ανταλλαγής μετοχών Αγροτικής Ασφαλιστικής, Αγροτικής Ζωής

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2002 18:56

Τα διοικητικά συμβούλια των ασφαλιστικών εταιρειών Αγροτική Ασφαλιστική και Αγροτική Ζωής, ενέκριναν την Παρασκευή 28 Ιουνίου, τη σχέση ανταλλαγής των μετοχών των δύο εταιρειών ενόψει της συγχώνευσής τους δι' απορροφήσεως της Αγροτικής Ζωής από την Αγροτική Ασφαλιστική.

Σύμφωνα με το σχετικό Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης, οι μέτοχοι της Αγροτικής Ασφαλιστικής θα ανταλλάξουν μία παλαιά μετοχή τους με μία νέα μετοχή της εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση.

Οι μέτοχοι της Αγροτικής Ζωής θα ανταλλάξουν μία παλαιά μετοχή τους με 0,45549762 της νέας μετοχής.

Η παραπάνω σχέση ανταλλαγής μετοχών, προκύπτει από τη σχέση αξιών Αγροτικής Ασφαλιστικής και Αγροτικής Ζωής που είναι 1 προς 1 και κρίθηκε δίκαιη και εύλογη μετά την εκτίμηση των οικονομικών μεγεθών των δύο εταιρειών από την «Arthur Andersen Φορολογικοί Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε.» και την εταιρεία «Συνεργαζόμενοι Ορκωτοί Λογιστές Ανώνυμη Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών».

Η συγχώνευση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το άθροισμα του ενεργητικού των εταιρειών με βάση τον ισολογισμό της 31.12.2001, ανέρχεται σε 564 εκατ. ευρώ (192 δισ. δρχ.) και το άθροισμα των ιδίων κεφαλαίων σε 153 εκατ. ευρώ (52 δισ. δρχ.). Τα ασφάλιστρα προβλέπεται ότι θα αγγίξουν μέχρι το τέλος του 2002 τα 180 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα