Π. Τόμσεν: Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 23:03

«Συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα πολιτικής ενώ για τα λίγα που απομένουν θα καταλήξουμε σύντομα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν.

Για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών όπου συναντήθηκε με τον Γ. Στουρνάρα και τον Γ. Βρούτση. «Συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα πολιτικής ενώ για τα λίγα που απομένουν θα καταλήξουμε σύντομα», πρόσθεσε.

Η τρόικα αναχωρεί αύριο από την Ελλάδα και αναμένεται να επιστρέψει από την ερχόμενη εβδομάδα, oπότε και θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι τα χρονοδιαγράμματα, που έχουν τεθεί, ισχύουν, συμπληρώνοντας πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπάρξει λύση και εξέφρασε την ελπίδα να ξεπεραστεί η απόκλιση που υπάρχει αυτή τη στιγμή και να συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Αποχωρώντας ο κ. Βρούτσης είπε ότι το υπουργείο Εργασίας θα αναλάβει πρωτοβουλίες τις οποίες θα ανακοινώσει από αύριο.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα