Η ατζέντα της εβδομάδας (8/7-12/7/2002)

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2002 01:47
UPD:10/07/2002 13:37

Δευτέρα, 8 Ιουλίου

Eλλάδα

-10:00 Α' Επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ETBA Βank στα γραφεία της εταιρείας, λεωφ. Συγγρού 87, 117,45, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Μεταβολή του τρόπου διάθεσης των κερδών. 2. Επικύρωση Εκλογής Μέλους Δ.Σ., για το χρονικό διάστημα 8/4-18/6/2002.

-Φθάνει στην Αθήνα η πρόεδρος της Ιρλανδίας Μέρι Μακ Αλις.

-Οι μετοχές: Ελτον Χημικά, SATO, Επενδ. Εργασίας, ΕΚΤΕΡ, Μουζάκης, Αθηνά, Μπαρμπα Στάθης είναι από σήμερα διαπραγματεύσιμες χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα.

-11:30 Θεσσαλονίκη. Δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ελληνικού Σχεδίου για την Οικονομική Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων (στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης).

-11:30 Συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Τάσου Γιαννίτση με τον Δανό υπουργό Προσφυγικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης και υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Bertel Haarder.

-12 μ. Συνέντευξη Τύπου του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της γενικής διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Francois Vertrynge, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα (Βασιλέως Σοφίας 2).

-12:30 Εκδήλωση του ΟΠΑΠ εν όψει της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο επιπλέον 19% των μετοχών του.

Ευρώπη

-Ελβετία

Ανεργία Ιουνίου

-Σουηδία

Η αεροπορική εταιρεία SAS δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία για την επιβατική κίνηση κατά τη διάρκεια του Ιουνίου.

-Βρετανία

11:30 Δείκτης τιμών παραγωγού Ιουνίου. Το Μάιο ο εν λόγω δείκτης είχε αυξηθεί κατά 0,3% σε σχέση με τον Απρίλιο και κατά 0,1% σε ετήσια βάση.

Ιαπωνία

08:00 Παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού Μαϊου. Τον Απρίλιο οι εν λόγω παραγγελίες είχαν αυξηθεί κατά 8,4% σε μηνιαία βάση.

Χονγκ Κονγκ

Πληθωρισμός Μαϊου.

Tρίτη, 9 Ιουλίου

Ελλάδα

-10:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβέκοφσκι.

-10:30 Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιώργο Ανωμερίτη.

-11:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με την ιρλανδή πρόεδρο Μέρι Μακ Αλιζ.

-11:00 Επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Τηλέτυπος Α.Ε. στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza Hotel (Βασιλέως Γεωργίου Α2, πλατεία Συντάγματος, Αθήνα) με θέμα με θέμα ημερήσιας διάταξης: Διάθεση μετοχών στο προσωπικό της εταιρίας με τη μορφή δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς μετοχών.

-11:00 Ενημερωτική συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με δημοσιογράφους με θέμα το νόμο «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (στο Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ, Μπουμπουλίνας 20).

-12:30 Ο υπουργός Γεωργίας Γεώργιος Δρυς παραχωρεί συνέντευξη Τύπου με θέμα τα νέα προγράμματα για τους Έλληνες ψαράδες (πρόωρη συνταξιοδότηση, ενίσχυση νέων ψαράδων, επιδοτήσεις συμπληρωματικών δραστηριοτήτων.

-13:00 H υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου παραχωρεί συνέντευξη Τύπου με θέμα το νέφος στην πρωτεύουσα (στο ΥΠΕΧΩΔΕ).

-13:30 Η διοίκηση της εταιρείας Μπαλάφας Κατασκευαστική-Εμπορική Συμμετοχών και Επενδύσεων Α.Ε. παραθέτει επίσημο γεύμα για την παρουσίαση των προοπτικών της εταιρείας (στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza Hotel (Βασιλέως Γεωργίου Α2, πλατεία Συντάγματος, Αθήνα).

-13:30 Ο όμιλος εταιρειών Γερμανός διοργανώνει συνέντευξη Τύπου στην Αίγλη Ζαππείου με θέμα τη συνεργασία του βιομηχανικού του συγκροτήματος Sunlight με τη γερμανική εταιρεία κατασκευής υποβρυχίων HDW.

-16:00 Eκδήλωση για τα εγκαίνια διασύνδεσης ηλεκτρονικών δικτύων Ιταλίας-Ελλάδας στον Αραχθο και στην Καλαντίνα Ιταλίας αντιστοίχως. Xαιρετισμό θα απευθύνει ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Δημήτρης Παπούλιας και εκπρόσωπος της Ε.Ε.

Χαιρετισμό θα απευθύνει από το Μέγαρο Μαξίμου μέσω τηλεόρασης και ο πρωθυπουργός Κώστα Σημίτης.

Eυρώπη

-Γερμανία

Φρανκφούρτη. Συνέντευξη Τύπου του διοικητή της Μπούντεσμπανκ, Ερνστ Βέλτεκε.

Ανακοίνωση του δείκτη ΖΕW.

Bιομηχανική παραγωγή Μαϊου, ανεργία Ιουνίου.

-Γαλλία

Παρίσι. Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δημοσιεύει την ετήσια έκθεση για τις προοπτικές του τομέα απασχόλησης σε παγκόσμια κλίμακα.

Τετάρτη, 10 Ιουλίου

Ελλάδα

-Ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 12 Ιουλίου, η διάθεση του 18,9% του ΟΠΑΠ. Η τιμή διάθεσης ορίστηκε μεταξύ 8 και 9 ευρώ.

-09:30 Α' Επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Kαμπάς Α.Ε. στα γραφεία της εταιρίας Ελληνική Τεχνοδομική Α.Ε., στην οδό Λουϊζης Ριανκούρ 78Α http://www.presspoint.gr/release.asp?id=14899 .

-10:00 Επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Sanyo Eλλάς Συμμετοχική ΑΕΒΕ στα γραφεία της έδρας της εταιρείας, στο 12ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στη Μεταμόρφωση http://www.presspoint.gr/release.asp?id=14898 .

-10:00 Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» οργανώνει ημερίδα με θέμα την παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδίου της (στο αμφιθέατρο του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου).

-11:00 O πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αφού επισκεφθεί εκτελούμενα έργα στην περιοχή του Πειραιά, θα μιλήσει σε εκπροσώπους φορέων της πόλης, στους οποίους και θα παρουσιάσει το συνολικό σχεδιασμό ανάπτυξης του Πειραιά και τα έργα του Ολυμπιακού Λιμένα (στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.).

-13:00 Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής και η διοίκηση της εταιρείας Τραμ παραχωρούν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεντεύξεων του υπουργείου, όπου θα γίνει παρουσίαση του έργου του τραμ της Αθήνας.

-13:30 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους υπουργούς Νίκο Χριστοδουλάκη και Χρήστο Πάχτα.

-15:00 Επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Λάμψα Α.Ε. Ελληνικών Ξενοδοχείων στα γραφεία της εταιρείας, Φιλελλήνων 17, Αθήνα, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Μετατροπή των ανωνύμων μετοχών σε ονομαστικές και τροποποίηση του σχετικού άρθρου του καταστατικού.

Ευρώπη

-Βέλγιο

Βιομηχανική παραγωγή Μαϊου.

-Βρετανία

Βιομηχανική παραγωγή Μαϊου.

Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Marks & Spencer.

-Νορβηγία

11:00 Πληθωρισμός Ιουνίου.

11:00 Δείκτης τιμών παραγωγού Ιουνίου.

-Ελβετία

11:00 Πωλήσεις λιανικής Μαϊου.

-Γαλλία

Η νέα γαλλική κυβέρνηση παρουσιάζει το συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2002.

Πωλήσεις πρώτου εξαμήνου της Carrefour.

ΗΠΑ

-15:30 Τιμές εισαγόμενων προϊόντων Ιουνίου.

-Αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου της εταιρείας Yahoo.

-Ομιλία του αμερικανού υπουργού Οικονομίας Πολ Ο' Νιλ στο Ιδρυμα Εθνικών Επιμελητηρίων με θέμα: «Η οικονομία, οι επενδυτές και η διοίκηση των επιχειρήσεων».

Σιγκαπούρη

Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν δευτέρου τριμήνου (προκαταρκτικά στοιχεία).

Πέμπτη, 11 Ιουλίου

Ελλάδα

-09:30 Η ΑΔΕΔΥ οργανώνει συνάντηση διαλόγου για το θεσμό και την εξέλιξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο (στο ξενοδοχείο Novotel).

-12 μ. Κοινή συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Λοβέρδου και του προέδρου του ΕΒΕΑ Δ. Φουντουκάκου με κύριο θέμα: «Η οικονομική διπλωματία - Η πορεία των εξαγωγών». Στη συνέντευξη θα παραστεί επίσης ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γ. Κασιμάτης.

-13:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας H Nαυτεμπορική-Π. Αθανασιάδης & ΣΙΑ Α.Ε. στα γραφεία της εταιρίας (επί της οδού Λένορμαν 205, στην Αθήνα) με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Τροποποίηση του άρθρου 15 του καταστατικού της εταιρείας που αφορά τη σύνθεση και θητεία του δ.σ. 2. Εκλογή νέου δ.σ.

-19:30 Συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστου Πάχτα με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ Δημήτρη Τσοβόλα στο υπουργείο Οικονομικών.

Ευρώπη

-Ισπανία

Πληθωρισμός Ιουνίου. Σύμφωνα με προβλέψεις αναλυτών, διαμορφώθηκε στο 3,4% από 3,6% το Μάιο.

-Φινλανδία

08:00 Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν 2001 (οριστικά στοιχεία).

-Γαλλία

Οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών TF1 και L’ Oreal.

-Γερμανία

09:00 Πληθωρισμός Ιουνίου (οριστικά στοιχεία).

12 μ. Φρανκφούρτη. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δίνει στη δημοσιότητα τη μηνιαία της έκθεση για την πορεία της οικονομίας.

-Ολλανδία

10:30 Βιομηχανική παραγωγή Μαϊου.

-Βέλγιο

Βρυξέλλες. Ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων, δυτικοευρωπαϊκής προέλευσης, τον Ιούνιο.

-Σουηδία

11:00 Πληθωρισμός Ιουνίου.

Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της εταιρείας SAAB.

ΗΠΑ

-15:30 Δείκτης τιμών παραγωγού Ιουνίου.

-15:30 Eβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας.

-Οικονομικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου της εταιρείας Juniper Networks. Εκτιμάται ότι στην εν λόγω χρονική περίοδο εμφάνισε ζημία ύψους ενός σεντ ανά μετοχή.

Παρασκευή, 12 Ιουλίου

Eλλάδα

-09:00 Α' Επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ATE Γνώμων στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Αμαλιάδος 15 και Καλαβρύτων στην Νέα Κηφισιά Αττικής http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/07/08/230021.htm .

-10:00 Επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Κλωστήρια Ναούσης Α.Ε. στα γραφεία της εταιρίας Χειμάρρας 5, Μαρούσι http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/07/08/230021.htm .

-10:00 Α' Επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Aιολική ΑΕΕΧ στα γραφεία της εταιρείας (Πλατεία Φιλικής Εταιρίας 14, 4ος όροφος) με θέμα ημερήσιας διάταξης: Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με ταυτόχρονη μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών και τροποποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού και κωδικοποίηση του σε ενιαίο κείμενο.

-12 μ. Α' Επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Moυριάδης Α.Ε. στα γραφεία της εταιρείας στο Ν. Ηράκλειο Αττικής, οδός Αγ. Λαύρας 2, 2ος όροφος, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών και διακίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων, έκδοση νέων κοινών μετοχών με τιμή διάθεσης υπέρ το άρτιο και τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας.

-15:00 A' Επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Connection AEBEE στα γραφεία της εταιρείας στη Νέα Κηφισιά Αττικής, οδός Ευρώτα 22 και Κηφισού, 3ος όροφος http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/07/08/230021.htm .

Eυρώπη

-Γαλλία

09:40 Βιομηχανική παραγωγή Μαϊου.

09:45 Εμπορικό ισοζύγιο Μαϊου.

09:45 Πληθωρισμός Ιουνίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών διαμορφώθηκε στο 1,3% από 1,4% το Μάιο.

-Βρετανία

Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου του London Stock Exchange.

Tακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Cable & Wireless.

ΗΠΑ

-15:30 Πωλήσεις λιανικής Ιουνίου. Εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 0,5%. Το Μάιο είχαν μειωθεί κατά 0,9%.

-16:45 Δείκτης καταναλωτικού κλίματος του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για τον Ιούλιο (προκαταρκτικά στοιχεία). Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο εν λόγω δείκτης διαμορφώθηκε στις 93,8 μονάδες έναντι 92,4 τον Ιούνιο.

-Τα στοιχεία της ατζέντας εμπλουτίζονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα