Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 09 Ιουλίου 2002 10:43

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται αυτή την ώρα οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων παρά τη χθεσινή σημαντική πτώση στη Wall Street.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στις 4.602,9 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο κατά 0,03%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.879,82 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,56% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.456 μονάδες με κέρδη 0,32%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους κλάδους των ασφαλειών και των τραπεζών, ενώ αντιθέτως πιέσεις δέχεται ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών.

Επικεφαλής της ανοδικής τάσης στον κλάδο των ασφαλειών έχει τεθεί η μετοχή της βρετανικής Aviva, πρώην CGNU, η οποία ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 4,2%. Αξιόλογα κέρδη (3%) καταγράφει η μετοχή της επίσης βρετανικής Prudential.

Ανοδικά κινείται τέλος και η μετοχή του γαλλο-αμερικανικού ομίλου ΜΜΕ Vivendi Universal, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την εξασφάλιση κεφαλαίων σε σύντομο χρονικό διάστημα, συμφωνία που θα τη βοηθήσει να αποφύγει την προοπτική υποβάθμισης της πιστοληπτικής της αξιολόγησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα