Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2002 10:43

Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται αυτή την ώρα οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων παρά τη χθεσινή σημαντική πτώση στη Wall Street.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στις 4.602,9 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο κατά 0,03%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.879,82 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,56% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.456 μονάδες με κέρδη 0,32%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους κλάδους των ασφαλειών και των τραπεζών, ενώ αντιθέτως πιέσεις δέχεται ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών.

Επικεφαλής της ανοδικής τάσης στον κλάδο των ασφαλειών έχει τεθεί η μετοχή της βρετανικής Aviva, πρώην CGNU, η οποία ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 4,2%. Αξιόλογα κέρδη (3%) καταγράφει η μετοχή της επίσης βρετανικής Prudential.

Ανοδικά κινείται τέλος και η μετοχή του γαλλο-αμερικανικού ομίλου ΜΜΕ Vivendi Universal, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την εξασφάλιση κεφαλαίων σε σύντομο χρονικό διάστημα, συμφωνία που θα τη βοηθήσει να αποφύγει την προοπτική υποβάθμισης της πιστοληπτικής της αξιολόγησης.